Rakvičky se šlehačkou
Warning: Undefined array key "ids" in /data/web/virtuals/287648/virtual/www/domains/dveholkyzkuchyne.cz/wp-content/plugins/essential-grid/public/essential-grid.class.php on line 6110
Warning: Undefined array key 0 in /data/web/virtuals/287648/virtual/www/domains/dveholkyzkuchyne.cz/wp-content/plugins/essential-grid/public/essential-grid.class.php on line 6114
Warning: Trying to access array offset on value of type null in /data/web/virtuals/287648/virtual/www/domains/dveholkyzkuchyne.cz/wp-content/plugins/essential-grid/public/essential-grid.class.php on line 6114
Jump to Recipe
Rakvičky jsou takový starý a moc dobrý dezert. Jako malou mne velice zajímalo, jak je možné, že jsou uprostřed duté. Zda se to dělá ve formě nebo jak to tedy upéct.
Až jsem jednoho dne dostala dokonalý recept od naší dobré kamarádky Daniely a ta mi řekla, že kouzlo v přípravě rakviček je v cukrářském droždí. Zprvu jsem na ni koukala: „Ono je i jiné droždí než to, co používám normálně?“ Zde totiž dojde k chemické reakci a rakvička se nafoukne a tím je tedy dutá. A ano, je a můžete ho koupit na internetu nebo i v určitých drogeriích.
Jednu věc vám ale řeknu upřímně, to cukrářské droždí velice zapáchá. Při míchání to ještě jde snést, ale OPRAVDU NEOTVÍREJTE TROUBU PŘI PEČENÍ. Já jsem to udělala a pálily mě oči asi tak půl hodiny. A nezapomeňte, že na přípravu je potřeba forma na rakvičky. Můžete zvolit silikonovou nebo takovouto.
Další dezerty z naší kuchyně
Dobrou chuť přejí Vaše Dvě Holky z Kuchyně
Rakvičky se šlehačkou
Ingredients
- 4 žloutky
- 360 g moučkového cukru
- 1 pl cukrářského droždí
- 60 g polohrubé mouky
Šlehačka
- 250 ml smetany ke šlehání min 33%
- 1 čl moučkového cukru
Zdobení
- maliny, jahody, ovoce dle chuti
Instructions
- V porcelánové míse si smícháme 200g moučkového cukru se žloutky a cukrářským droždím. Vše budeme dohromady třít asi tak 30 minut (ano opravdu 30 minut!)
- Když nám vznikne táhlé těsto, tak přes mísu dáme potravinářskou folii a necháme přes noc odležet.
- Druhý den do těsta vmícháme 160 g moučkového cukru a polohrubou mouku.
- Vznikne nám tuhé těsto, které si na pomočeném vále rozválíme. Z placky cca 4 mm silné nařežeme obdélníčky cca 2 x 10 cm.
- Rozehřejeme si troubu na 160°C a připravíme si plech s pečícím papírem, na který vyskládáme nařezané obdélníčky.
- Rakvičky pečeme do lehkého zhnědnutí, což je asi tak 30 minut. Poté vyšleháme šlehačku a rakvičky ozdobíme. Já přidala ještě navrch maliny, ale můžete je nechat jen se šlehačkou.
+ There are no comments
Add yours