Rakvičky se šlehačkou



Warning: Undefined array key "ids" in /data/web/virtuals/287648/virtual/www/domains/dveholkyzkuchyne.cz/wp-content/plugins/essential-grid/public/essential-grid.class.php on line 6110

Warning: Undefined array key 0 in /data/web/virtuals/287648/virtual/www/domains/dveholkyzkuchyne.cz/wp-content/plugins/essential-grid/public/essential-grid.class.php on line 6114

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /data/web/virtuals/287648/virtual/www/domains/dveholkyzkuchyne.cz/wp-content/plugins/essential-grid/public/essential-grid.class.php on line 6114
Jump to Recipe

Rakvičky jsou takový starý a moc dobrý dezert. Jako malou mne velice zajímalo, jak je možné, že jsou uprostřed duté. Zda se to dělá ve formě nebo jak to tedy upéct.

Až jsem jednoho dne dostala dokonalý recept od naší dobré kamarádky Daniely a ta mi řekla, že kouzlo v přípravě rakviček je v cukrářském droždí. Zprvu jsem na ni koukala: „Ono je i jiné droždí než to, co používám normálně?“ Zde totiž dojde k chemické reakci a rakvička se nafoukne a tím je tedy dutá. A ano, je a můžete ho koupit na internetu nebo i v určitých drogeriích.

Jednu věc vám ale řeknu upřímně, to cukrářské droždí velice zapáchá. Při míchání to ještě jde snést, ale OPRAVDU NEOTVÍREJTE TROUBU PŘI PEČENÍ. Já jsem to udělala a pálily mě oči asi tak půl hodiny. A nezapomeňte, že na přípravu je potřeba forma na rakvičky. Můžete zvolit silikonovou nebo takovouto.

Další dezerty z naší kuchyně

Pavlova

Koblížky

Cikánské řezy

Lívance

Dobrou chuť přejí Vaše Dvě Holky z Kuchyně

Rakvičky se šlehačkou

Rakvičky jsu moc dobře známý dezert. Je lehký a ve finále i jednoduchý. Jen se musí vědět, jak na ně. Kouzlo je v cukrářském droždí. Pojďme si je společně udělat.
Course Dezert

Ingredients
  

  • 4 žloutky
  • 360 g moučkového cukru
  • 1 pl cukrářského droždí
  • 60 g polohrubé mouky

Šlehačka

  • 250 ml smetany ke šlehání min 33%
  • 1 čl moučkového cukru

Zdobení

  • maliny, jahody, ovoce dle chuti

Instructions
 

  • V porcelánové míse si smícháme 200g moučkového cukru se žloutky a cukrářským droždím. Vše budeme dohromady třít asi tak 30 minut (ano opravdu 30 minut!)
  • Když nám vznikne táhlé těsto, tak přes mísu dáme potravinářskou folii a necháme přes noc odležet.
  • Druhý den do těsta vmícháme 160 g moučkového cukru a polohrubou mouku.
  • Vznikne nám tuhé těsto, které si na pomočeném vále rozválíme. Z placky cca 4 mm silné nařežeme obdélníčky cca 2 x 10 cm.
  • Rozehřejeme si troubu na 160°C a připravíme si plech s pečícím papírem, na který vyskládáme nařezané obdélníčky.
  • Rakvičky pečeme do lehkého zhnědnutí, což je asi tak 30 minut. Poté vyšleháme šlehačku a rakvičky ozdobíme. Já přidala ještě navrch maliny, ale můžete je nechat jen se šlehačkou.
Keyword dezert, rakvičky

+ There are no comments

Add yours

Recipe Rating