Pavlova s malinami a šlehačkou


Dvě holky z kuchyně

Warning: Undefined array key "ids" in /data/web/virtuals/287648/virtual/www/domains/dveholkyzkuchyne.cz/wp-content/plugins/essential-grid/public/essential-grid.class.php on line 6110

Warning: Undefined array key 0 in /data/web/virtuals/287648/virtual/www/domains/dveholkyzkuchyne.cz/wp-content/plugins/essential-grid/public/essential-grid.class.php on line 6114

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /data/web/virtuals/287648/virtual/www/domains/dveholkyzkuchyne.cz/wp-content/plugins/essential-grid/public/essential-grid.class.php on line 6114

Dort Pavlova je pojmenován na počest ruské primabaleríny Anny Pavlovové. Celá Pavlova je inspirována právě baletní tutu sukní. Pavlova je nádherně lehká a vzdušná, stejně tak jako se mluvilo právě o Anně, že netančí, ale doslova se vznáší jakoby měla křídla.

Svou první Pavlovu jsem upekla před osmi lety s babičkou mému bráškovi k narozeninám. Pro mne i pro babičku to byl úplně nový recept, se kterým jsme ani jedna neměla zkušenosti. Babička byla ovšem vždy odvážná zkoušet nové věci a tak jsme se do toho vrhly. To jsem po ní podědila i já.

Dvě holky z kuchyně

První Pavlova se povedla dokonale, ale druhá a třetí tak slavné nebyly, protože nám někdo během pečení dosypal do nádoby na cukr sůl a mi to zjistily až před dáváním sněhové hmoty na plech.

Musely jsme tedy začít znovu a hlídat si zda opravdu přidáváme to, co máme. Vše se povedlo na výbornou. Pavlova všem chutnala a já si z toho odnesla dvě pro mě velké věci.

Dvě holky z kuchyně

Dobrou chuť přejí Vaše Dvě Holky z Kuchyně


Dvě holky z kuchyně

Pavlova s malinami a šlehačkou

Dort Pavlova chce trošku cviku, ale věříme, že s naším receptem se Vám to povede jedna báseň. jen je třeba dodržovat přesný postup. Krásně lehká a nadýchaná. Můžete klidně připravovat i mini verzi Pavlovy.
Course Dessert
Servings 1 porce

Ingredients
  

  • 4 ks bílků
  • 220 g krupicového cukru
  • 2 čl vinného nebo jablečného octa
  • 2 pl solamylu jakéhokoliv škrobu

Na ozdobení

  • 250 ml smetany ke šlehání doporučujeme min 33%
  • 150 g malin

Instructions
 

  • Nejprve si předehřejeme troubu na 150°C. Poté vlijeme bílky do šlehače a přidáme špetku soli, aby se nám bílky lépe vyšlehaly. Když jsou bílky lehce vyšlehané, začneme opatrně přišlehávat cukr. Musíme si dávat pozor, aby jsme ho tam nedaly moc rychle, jinak nám bílky spadnou a musíme vše začít dělat znovu. Když přišleháme všechen cukr, vznikne nám lesklá pevná sněhová hmota, která nám bude tvořit špičky. Snížíme otáčky, přisypeme solamyl a přilijeme jablečný nebo vinný ocet. 
  • Vyndáme si plech a položíme na něj pečící papír, na který si můžeme nakreslit kruh zhruba o průměru 20 cm. Troubu ztlumíme na 120°C. Sněhovou hmotu opatrně přendáme na pečící papír a začneme modelovat kruh. Pavlova by měla být uprostřed nižší a ze stran by měla být nepravidelná a vyvýšená. Může nám to připomínat sněhovou horu, sukni baletky nebo sopku. Takže můžete dát prostor své fantazii, protože zde se meze nekladou.
  • Poté, co dotvoříme sněhovou hmotu, vložíme Pavlovu do předehřáté trouby a necháme 80 minut péct. Během pečení za žádnou cenu troubu neotvíráme, jinak nám může Pavlova spadnout. Po upečení Pavlovu necháme v troubě až do úplného vychladnutí. Já jí tam nechávám klidně až do druhého dne. U tohohle receptu se vyplatí být trpělivý, pak to totiž stojí za to.
  • Když už přijde chvíle, kdy chceme Pavlovu ukázat světu, tak jí ještě nazdobíme. Vyšleháme šlehačku, kterou doporučuji koupit více procentní a šlehat do té doby, než nám bude vytvářet špičky a nebude vodnatá. Poté, co je šlehačka vyšlehaná, tak ji dáme na Pavlovu a přidáme maliny. Pocukrujeme a užíváme si to blaho v puse.
Keyword maliny, pavlova, šlehačka

Tip: Zdobte Pavlovu až těsně před podáváním, jinak se vám rozmočí.

+ Leave a Comment

Recipe Rating