Rakvičky se šlehačkou
Rakvičky jsu moc dobře známý dezert. Je lehký a ve finále i jednoduchý. Jen se musí vědět, jak na ně. Kouzlo je v cukrářském droždí. Pojďme si je společně udělat.
- 4 žloutky
- 360 g moučkového cukru
- 1 pl cukrářského droždí
- 60 g polohrubé mouky
Šlehačka
- 250 ml smetany ke šlehání min 33%
- 1 čl moučkového cukru
Zdobení
- maliny, jahody, ovoce dle chuti
V porcelánové míse si smícháme 200g moučkového cukru se žloutky a cukrářským droždím. Vše budeme dohromady třít asi tak 30 minut (ano opravdu 30 minut!)
Když nám vznikne táhlé těsto, tak přes mísu dáme potravinářskou folii a necháme přes noc odležet.
Druhý den do těsta vmícháme 160 g moučkového cukru a polohrubou mouku.
Vznikne nám tuhé těsto, které si na pomočeném vále rozválíme. Z placky cca 4 mm silné nařežeme obdélníčky cca 2 x 10 cm.
Rozehřejeme si troubu na 160°C a připravíme si plech s pečícím papírem, na který vyskládáme nařezané obdélníčky.
Rakvičky pečeme do lehkého zhnědnutí, což je asi tak 30 minut. Poté vyšleháme šlehačku a rakvičky ozdobíme. Já přidala ještě navrch maliny, ale můžete je nechat jen se šlehačkou.