Go Back

Rakvičky se šlehačkou

Rakvičky jsu moc dobře známý dezert. Je lehký a ve finále i jednoduchý. Jen se musí vědět, jak na ně. Kouzlo je v cukrářském droždí. Pojďme si je společně udělat.
Course Dezert

Ingredients
  

  • 4 žloutky
  • 360 g moučkového cukru
  • 1 pl cukrářského droždí
  • 60 g polohrubé mouky

Šlehačka

  • 250 ml smetany ke šlehání min 33%
  • 1 čl moučkového cukru

Zdobení

  • maliny, jahody, ovoce dle chuti

Instructions
 

  • V porcelánové míse si smícháme 200g moučkového cukru se žloutky a cukrářským droždím. Vše budeme dohromady třít asi tak 30 minut (ano opravdu 30 minut!)
  • Když nám vznikne táhlé těsto, tak přes mísu dáme potravinářskou folii a necháme přes noc odležet.
  • Druhý den do těsta vmícháme 160 g moučkového cukru a polohrubou mouku.
  • Vznikne nám tuhé těsto, které si na pomočeném vále rozválíme. Z placky cca 4 mm silné nařežeme obdélníčky cca 2 x 10 cm.
  • Rozehřejeme si troubu na 160°C a připravíme si plech s pečícím papírem, na který vyskládáme nařezané obdélníčky.
  • Rakvičky pečeme do lehkého zhnědnutí, což je asi tak 30 minut. Poté vyšleháme šlehačku a rakvičky ozdobíme. Já přidala ještě navrch maliny, ale můžete je nechat jen se šlehačkou.
Keyword dezert, rakvičky