Čočkový salát s lososem v bylinkovo oříškové krustě
Warning: Undefined array key "ids" in /data/web/virtuals/287648/virtual/www/domains/dveholkyzkuchyne.cz/wp-content/plugins/essential-grid/public/essential-grid.class.php on line 6110
Warning: Undefined array key 0 in /data/web/virtuals/287648/virtual/www/domains/dveholkyzkuchyne.cz/wp-content/plugins/essential-grid/public/essential-grid.class.php on line 6114
Warning: Trying to access array offset on value of type null in /data/web/virtuals/287648/virtual/www/domains/dveholkyzkuchyne.cz/wp-content/plugins/essential-grid/public/essential-grid.class.php on line 6114
Jump to Recipe
Když jsem ochutnala na víkendu Cesta Ohně tento čočkový salát, letěla jsem si hned přidat. Absolutně předčil veškerá má očekávání.
Základem není obyčejná čočka, ale čočka Beluga (ta černá). Setkala jsem s lidmi, co mají strach jíst čočkové pokrmy ve společnosti, ale v tomto případě se bát nemusíte. Nevím, zda to dělá ta trocha octa či samotná čočka Belugo, ale žádné faux pas se nekonalo.
Losos v krustě občas dělávám, když už nechci jen obyčejného pečeného lososa. Je to rychlý, jednoduchý a za pomocí jen mixéru. Lososa kupuji v Lidlu a vždy to větší balení. Nají se celá 4 členná rodina, takže porce akorát. Neuvědomuji si přesně kolika gramový losos je, ale krusta vystačí přesně na tento velký kusanec.
Tato kombinace jídel mi nejdříve přišla zvláštní a prvotně to bylo na fotku, ale klidně rybu s tímto salátem kombinovat můžete. Bylo to moc dobré. Čočkový salát také jíme pěkně vychlazený samotný s opečenou bagetkou. Když nebudete přidávat sýr a dáte si tam třeba tofu/tempeg/vegan sýr, tak salát se stane veganským.
Rádi byste si udělali salát, ale čočku prostě nepozřete? Zkuste třeba tento Bombay mrkvový salát.
Vaše Dvě Holky z Kuchyně
Čočkový salát za studena
Ingredients
- 250 g čočky Beluga
- 5 ks kyselých okurek
- 5 ks steril. kápií
- 1 čl kapari
- 1 šalotka
- 80 g 48% gouda
- 1 čl worchester
- 1 čl plnotučné hořčice (nebo dle chuti)
- 1 čl kečupu
- citronová šťáva na zakápnutí
- sůl, pepř
- hnědý cukr
- vinný ocet
Instructions
- Čočku Beluga uvaříme dle návodu.
- Po vychladnutí ji smícháme se všemi ostatními ingrediencemi. Podle chutí dosladíme hnědým cukrem a nebo vylepšíme vinným octem.
- Podáváme jako hlavní chod nebo se chodí jako skvělá příloha třeba k rybě.
Losos v krustě
Ingredients
- hrst petržele (hladkolisté)
- 2 pl olivového oleje
- hrst vlašských ořechů
- 30 g parmazánu
- špetka soli
- 15 g panko strouhanky
- 1 ks lososa (filet) candát či jiná ryba
Instructions
- Vše nahrubo rozemeleme, aby nám z toho vznikla hrubší hmota (krusta)
- Vezmeme filet a dáme na něj rovnoměrně připravenou krustu.
- Pečeme na 180°C cca 25 minut. (Čas přizpůsobíme troubě, každá peče jinak).
+ There are no comments
Add yours