Čočkový salát s lososem v bylinkovo oříškové krustě



Warning: Undefined array key "ids" in /data/web/virtuals/287648/virtual/www/domains/dveholkyzkuchyne.cz/wp-content/plugins/essential-grid/public/essential-grid.class.php on line 6110

Warning: Undefined array key 0 in /data/web/virtuals/287648/virtual/www/domains/dveholkyzkuchyne.cz/wp-content/plugins/essential-grid/public/essential-grid.class.php on line 6114

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /data/web/virtuals/287648/virtual/www/domains/dveholkyzkuchyne.cz/wp-content/plugins/essential-grid/public/essential-grid.class.php on line 6114
Jump to Recipe

Když jsem ochutnala na víkendu Cesta Ohně tento čočkový salát, letěla jsem si hned přidat. Absolutně předčil veškerá má očekávání.

Základem není obyčejná čočka, ale čočka Beluga (ta černá). Setkala jsem s lidmi, co mají strach jíst čočkové pokrmy ve společnosti, ale v tomto případě se bát nemusíte. Nevím, zda to dělá ta trocha octa či samotná čočka Belugo, ale žádné faux pas se nekonalo.

Losos v krustě občas dělávám, když už nechci jen obyčejného pečeného lososa. Je to rychlý, jednoduchý a za pomocí jen mixéru. Lososa kupuji v Lidlu a vždy to větší balení. Nají se celá 4 členná rodina, takže porce akorát. Neuvědomuji si přesně kolika gramový losos je, ale krusta vystačí přesně na tento velký kusanec.

Tato kombinace jídel mi nejdříve přišla zvláštní a prvotně to bylo na fotku, ale klidně rybu s tímto salátem kombinovat můžete. Bylo to moc dobré. Čočkový salát také jíme pěkně vychlazený samotný s opečenou bagetkou. Když nebudete přidávat sýr a dáte si tam třeba tofu/tempeg/vegan sýr, tak salát se stane veganským.

Rádi byste si udělali salát, ale čočku prostě nepozřete? Zkuste třeba tento Bombay mrkvový salát.

Vaše Dvě Holky z Kuchyně

Čočkový salát za studena

Tenhle salát předčil všechna naše očekávání. Ty chutě, to musíte vyzkoušet. Nejenže je skvělý jako příloha, ale zastane i hlavní chod.
Course hlavní jídlo, Příloha, salát
Servings 4 porce

Ingredients
  

  • 250 g čočky Beluga
  • 5 ks kyselých okurek
  • 5 ks steril. kápií
  • 1 čl kapari
  • 1 šalotka
  • 80 g 48% gouda
  • 1 čl worchester
  • 1 čl plnotučné hořčice (nebo dle chuti)
  • 1 čl kečupu
  • citronová šťáva na zakápnutí
  • sůl, pepř
  • hnědý cukr
  • vinný ocet

Instructions
 

  • Čočku Beluga uvaříme dle návodu.
  • Po vychladnutí ji smícháme se všemi ostatními ingrediencemi. Podle chutí dosladíme hnědým cukrem a nebo vylepšíme vinným octem.
  • Podáváme jako hlavní chod nebo se chodí jako skvělá příloha třeba k rybě.
Keyword čočka, salát, vegan

Losos v krustě

Anežka
Chcete si ozvláštnit upečeného lososa? Tak ho upečte v krustě. Tato bylinkovo oříšková krusta je opravdu vynikající a lehká.
Course hlavní chod
Servings 4 porce

Ingredients
  

  • hrst petržele (hladkolisté)
  • 2 pl olivového oleje
  • hrst vlašských ořechů
  • 30 g parmazánu
  • špetka soli
  • 15 g panko strouhanky
  • 1 ks lososa (filet) candát či jiná ryba

Instructions
 

  • Vše nahrubo rozemeleme, aby nám z toho vznikla hrubší hmota (krusta)
  • Vezmeme filet a dáme na něj rovnoměrně připravenou krustu.
  • Pečeme na 180°C cca 25 minut. (Čas přizpůsobíme troubě, každá peče jinak).
Keyword candát, krusta

+ There are no comments

Add yours

Recipe Rating