Čočkový salát za studena
Tenhle salát předčil všechna naše očekávání. Ty chutě, to musíte vyzkoušet. Nejenže je skvělý jako příloha, ale zastane i hlavní chod.
Course hlavní jídlo, Příloha, salát
- 250 g čočky Beluga
- 5 ks kyselých okurek
- 5 ks steril. kápií
- 1 čl kapari
- 1 šalotka
- 80 g 48% gouda
- 1 čl worchester
- 1 čl plnotučné hořčice (nebo dle chuti)
- 1 čl kečupu
- citronová šťáva na zakápnutí
- sůl, pepř
- hnědý cukr
- vinný ocet
Čočku Beluga uvaříme dle návodu.
Po vychladnutí ji smícháme se všemi ostatními ingrediencemi. Podle chutí dosladíme hnědým cukrem a nebo vylepšíme vinným octem.
Podáváme jako hlavní chod nebo se chodí jako skvělá příloha třeba k rybě.
Keyword čočka, salát, vegan