Go Back

Čočkový salát za studena

Tenhle salát předčil všechna naše očekávání. Ty chutě, to musíte vyzkoušet. Nejenže je skvělý jako příloha, ale zastane i hlavní chod.
Course hlavní jídlo, Příloha, salát
Servings 4 porce

Ingredients
  

  • 250 g čočky Beluga
  • 5 ks kyselých okurek
  • 5 ks steril. kápií
  • 1 čl kapari
  • 1 šalotka
  • 80 g 48% gouda
  • 1 čl worchester
  • 1 čl plnotučné hořčice (nebo dle chuti)
  • 1 čl kečupu
  • citronová šťáva na zakápnutí
  • sůl, pepř
  • hnědý cukr
  • vinný ocet

Instructions
 

  • Čočku Beluga uvaříme dle návodu.
  • Po vychladnutí ji smícháme se všemi ostatními ingrediencemi. Podle chutí dosladíme hnědým cukrem a nebo vylepšíme vinným octem.
  • Podáváme jako hlavní chod nebo se chodí jako skvělá příloha třeba k rybě.
Keyword čočka, salát, vegan