Šlehačková bábovka
Warning: Undefined array key "ids" in /data/web/virtuals/287648/virtual/www/domains/dveholkyzkuchyne.cz/wp-content/plugins/essential-grid/public/essential-grid.class.php on line 6110
Warning: Undefined array key 0 in /data/web/virtuals/287648/virtual/www/domains/dveholkyzkuchyne.cz/wp-content/plugins/essential-grid/public/essential-grid.class.php on line 6114
Warning: Trying to access array offset on value of type null in /data/web/virtuals/287648/virtual/www/domains/dveholkyzkuchyne.cz/wp-content/plugins/essential-grid/public/essential-grid.class.php on line 6114
Bábovku jsem poprvé upekla, když mi bylo šest let. Maminka mi koupila bábovku v krabici, kdy se sypká směs vysypala do mísy, přidal se olej, voda a vše se promíchalo. Takhle jsem ji pekla hodně dlouho a de facto se na ni vše naučila.
Asi si řeknete: „Na tom se přeci nedá nic zkazit“, ale věřte, dalo. Jednou jsem si bábovku chtěla ozvláštnit a tak jsem do ní přidala tvaroh, no a co myslíte, po vyklopení mi bábovka propadla mřížkou.
Další z mých dalších bábovek dopadla tak, že jsem neměla slunečnicový olej a nechtěla jsem v neděli ráno budit rodiče. Mělo to pro ně být překvapení a tak jsem nahradila slunečnicový olej olejem olivovým. Po upečení bábovky jsem ochutnala a zjistila, že tohle se opravdu nedá jíst a rodičům jsem to raději ani ochutnat nedala.
Ale teď vám tu představuji léty osvědčený a vyzkoušený recept na dokonalou Šlehačkovou bábovku.
Dobrou chuť přejí Vaše Dvě Holky z Kuchyně
Ingredience
250 g polohrubé mouky
200 g cukru krupice
4 vejce
250 ml šlehačky
1 prášek do pečiva
tuk na vymazání formy
Jak na to
- Troubu si předehřejeme na 140°C a oddělíme žloutky od bílků. V míse si smícháme mouku, prášek do pečiva, cukr, žloutky a šlehačku.
- V jiné míse si vyšleháme bílky, které pak přidáme do směsi s moukou. Když přidáváme vyšlehané bílky, tak jen zlehka těsto převalujeme, aby nám sníh nespadl.
- Když máme těsto krásně promíchané, tak ho vlijeme do vymazané a vysypané formy. Takto formu vložíme do trouby a pečeme 35 minut. Kontrolujeme pomocí špejle. Pokud se nám těsto lepí, tak necháváme ještě péct.
- Po upečení vyndáme bábovku z trouby a propícháme jí špejlí, aby nám unikla pára. Když už je bábovka zcela vychladlá, tak ji můžeme vyklopit na připravený talíř nebo etažér.
- Už jen stačí pocukrovat moučkovým cukrem a můžeme podávat ke kávě nebo čaji.
[…] 🥧 Šlehačková bábovka […]
[…] Nejste příznivci tvarohu anebo byste rádi vyzkoušeli ještě jinou bábovku? Zkuste naší šlehačkovou. […]
[…] Šlehačková bábovka […]