Drobenkový koláč s jahodami a rebarborou

Warning: Undefined array key "ids" in /data/web/virtuals/287648/virtual/www/domains/dveholkyzkuchyne.cz/wp-content/plugins/essential-grid/public/essential-grid.class.php on line 6110
Warning: Undefined array key 0 in /data/web/virtuals/287648/virtual/www/domains/dveholkyzkuchyne.cz/wp-content/plugins/essential-grid/public/essential-grid.class.php on line 6114
Warning: Trying to access array offset on value of type null in /data/web/virtuals/287648/virtual/www/domains/dveholkyzkuchyne.cz/wp-content/plugins/essential-grid/public/essential-grid.class.php on line 6114
Jump to Recipe
Tento dokonalý drobenkový koláč s jahodami a rebarborou nám upekla naše kamarádka Janička na jednom víkendovém setkání. Nemusím Vám asi popisovat, proč si vysloužil místo mezi našimi oblíbenými recepty. jeho chuť je prostě boží.

Janička dělá drobenkový koláč s rybízem a ta jeho sladkokyselá chuť je opravdu skvělá. Hned jsme vyzvídaly v čem tkví ta jeho jedinečnost. Co dělá koláč neodolatelným? Věřte, že je nemožné se od něj odtrhnout. Tím kouzlem je vrstva zakysanky, ale psssssst.

Doma jsem koláč upekla hned po návratu z víkendového semináře a celá rodina se po něm mohla utlouct. Poté se ho naučila péct i mamka, která ho upekla pro změnu holkám do práce. Rybíz vyměnila za švestky a holky se už ptají, kdy zas bude.

Proto Vám ho sem dávám, ať můžete zaperlit i u Vás doma. Nezapomeňte nám dát vědět jak chutnal a kterou ovocnou variaci jste zvolili.
Vaše Dvě Holky z Kuchyně

Drobenkový koláč s jahodami a rebarborou
Ingredients
- 425 g hladké mouky
- 200 g cukru krupice
- 1 čl prášku do pečiva
- 1/4 čl soli
- 230 g másla
- 1 ks vejce
- 190 g zakysané smetany
- 150 g jahod
- 150 g rebarbory
Instructions
- Troubu předehřejeme na 175 °C. Plech vymažeme máslem a vysypeme moukou. Také lze plech vyložit pečícím papírem.
- Do větší misky dáme mouku, cukr, prášek do pečiva, sůl a vše promícháme.
- Dále do misky přidáme máslo, vejce a vše promícháme tak, aby nám vzniklo drobenkové těsto.
- Více jak polovinu těsta nasypeme do připraveného plechu a vtlačíme na plech. Poté dáme péct do rozehřáté trouby na 10 minut.
- Mezitím si připravíme jahody a rebarboru. Umyjeme je, zbavíme jahody šťopek a rebarboru slupky.
- Jahody nakrájíme na čtvrtky a rebarboru na cca půlcentimetrové plátky.
- Upečené těsto vyndáme z trouby a ještě za tepla na něj dáme zakysanou smetanu, kterou rozprostřeme po celém těstě.
- Na takto připravené těsto dáme jahody a rebarboru, kterou lehce posypeme cukrem. Přidáme zbylé drobenkové těsto a dáme péct.
- Pečeme 35 – 45 minut, tak aby těsto bylo upečené dozlatova.
- Po upečení vyndáme, necháme zchladnout a podáváme.





[…] Drobenkový koláč […]