Go Back

Drobenkový koláč s jahodami a rebarborou

Vynikající drobenkový koláč s jahodami a rebarborou od kterého je nemožné se odtrhnout. Skrytá ingredience dělá svoje a v receptu Vám ji odtajníme.
Prep Time 15 minutes
Cook Time 55 minutes
Total Time 1 hour 10 minutes
Course Dezert
Servings 1 velký plech

Ingredients
  

  • 425 g hladké mouky
  • 200 g cukru krupice
  • 1 čl prášku do pečiva
  • 1/4 čl soli
  • 230 g másla
  • 1 ks vejce
  • 190 g zakysané smetany
  • 150 g jahod
  • 150 g rebarbory

Instructions
 

  • Troubu předehřejeme na 175 °C. Plech vymažeme máslem a vysypeme moukou. Také lze plech vyložit pečícím papírem.
  • Do větší misky dáme mouku, cukr, prášek do pečiva, sůl a vše promícháme.
  • Dále do misky přidáme máslo, vejce a vše promícháme tak, aby nám vzniklo drobenkové těsto.
  • Více jak polovinu těsta nasypeme do připraveného plechu a vtlačíme na plech. Poté dáme péct do rozehřáté trouby na 10 minut.
  • Mezitím si připravíme jahody a rebarboru. Umyjeme je, zbavíme jahody šťopek a rebarboru slupky.
  • Jahody nakrájíme na čtvrtky a rebarboru na cca půlcentimetrové plátky.
  • Upečené těsto vyndáme z trouby a ještě za tepla na něj dáme zakysanou smetanu, kterou rozprostřeme po celém těstě.
  • Na takto připravené těsto dáme jahody a rebarboru, kterou lehce posypeme cukrem. Přidáme zbylé drobenkové těsto a dáme péct.
  • Pečeme 35 - 45 minut, tak aby těsto bylo upečené dozlatova.
  • Po upečení vyndáme, necháme zchladnout a podáváme.
Keyword drobenka, jahody, koláč, rebarbora