Troubu předehřejeme na 175 °C. Plech vymažeme máslem a vysypeme moukou. Také lze plech vyložit pečícím papírem.
Do větší misky dáme mouku, cukr, prášek do pečiva, sůl a vše promícháme.
Dále do misky přidáme máslo, vejce a vše promícháme tak, aby nám vzniklo drobenkové těsto.
Více jak polovinu těsta nasypeme do připraveného plechu a vtlačíme na plech. Poté dáme péct do rozehřáté trouby na 10 minut.
Mezitím si připravíme jahody a rebarboru. Umyjeme je, zbavíme jahody šťopek a rebarboru slupky.
Jahody nakrájíme na čtvrtky a rebarboru na cca půlcentimetrové plátky.
Upečené těsto vyndáme z trouby a ještě za tepla na něj dáme zakysanou smetanu, kterou rozprostřeme po celém těstě.
Na takto připravené těsto dáme jahody a rebarboru, kterou lehce posypeme cukrem. Přidáme zbylé drobenkové těsto a dáme péct.
Pečeme 35 - 45 minut, tak aby těsto bylo upečené dozlatova.
Po upečení vyndáme, necháme zchladnout a podáváme.