Andělský rebarborový koláč



Warning: Undefined array key "ids" in /data/web/virtuals/287648/virtual/www/domains/dveholkyzkuchyne.cz/wp-content/plugins/essential-grid/public/essential-grid.class.php on line 6110

Warning: Undefined array key 0 in /data/web/virtuals/287648/virtual/www/domains/dveholkyzkuchyne.cz/wp-content/plugins/essential-grid/public/essential-grid.class.php on line 6114

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /data/web/virtuals/287648/virtual/www/domains/dveholkyzkuchyne.cz/wp-content/plugins/essential-grid/public/essential-grid.class.php on line 6114
Jump to Recipe

Andělský rebarborový koláč u nás milujeme. Nevím, zda je to tím, že rebarbora je dostupná v běžných krámech sezóně anebo, že je nakyslý a ta kyselá chuť se sladkým.. achh, to je slast.

Píšu v běžných krámech, protože v Kunratický stodole je po celý rok dostupné snad úplně vše. To je ráj ovoce a zeleniny. Jen se připravte, že si trošku připlatíte.

Ovoce nebo zelenina?

Věděli jste, že rebarbora je zelenina? Ano, takže vlastně pečeme zeleninový koláč, který se ovšem tváří jako ovocný. Její chuť nám může připomínat šťovík a to díky kyselině šťavelové. V Číně se hojně využívá v medicíně.

Využití rebarbory je opravdu široké, ale nejvíce ji oceníte v pečení koláčů, muffinů či crumble. určitě z ní můžete také vyrobit marmelády, šťávy a prý se skvěle hodí i k masu.

Věříme, že si tento koláč zamilujete stejně jako my.

Vaše Dvě Holky z Kuchyně

Andělský rebarborový koláč

Anežka
Mokrý, lehce nakyslý s mírně křupavou krustičkou. To je reveňový (rebarborový) andělský koláč.
Course Dezert

Ingredients
  

Rebarborová náplň

  • 500 g rebarbory
  • 80 g cukru krupice
  • 1/2 hrnku vody

Těsto

  • 250 g polohrubé mouky
  • 100 g moučkového cukru
  • 12 g vanilkového cukru
  • 1 PRDOPE (prášek do pečiva)
  • 3 žloutky
  • 185 ml oleje
  • 55 ml mléka
  • 45 g zakysané smetany

Sníh (andělská peřinka)

  • 3 bílky
  • 50 g moučkového cukru
  • špetka soli

Instructions
 

Rebarborová náplň

  • Rebarboru oloupeme, nakrájíme na špalíčky 1,5-2cm dlouhé, vložíme do hlubší pánve, přikryjeme pokličkou a cca 10 minut dusíme do mírného změknutí.
  • Poté slijeme vodu, zasypeme 5 lžícemi cukru a promícháme.

Těsto

  • V míse smícháme všechny ingredience na těsto.
  • Těsto vlijeme do koláčové formy. Nakydáme rovnoměrně rebarborovou náplň a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 180°-200°C cca 20 minut.

Andělská peřinka

  • Mezitím si vyšleháme z bílků a cukru moučka tuhý sníh.

Dokončení

  • Po 20 minutách pečení rozetřeme na koláč sníh a dáme na 10 minut doopéct. Peřinka by měla mírně zhnědnout.
  • Po zchladnutí podáváme. Můžeme posypat moučkovým cukrem.
Keyword koláč, rebarbora, reveň

1Comment

Add yours

+ Leave a Comment

Recipe Rating