Andělský rebarborový koláč
Anežka
Mokrý, lehce nakyslý s mírně křupavou krustičkou. To je reveňový (rebarborový) andělský koláč.
Rebarborová náplň
- 500 g rebarbory
- 80 g cukru krupice
- 1/2 hrnku vody
Těsto
- 250 g polohrubé mouky
- 100 g moučkového cukru
- 12 g vanilkového cukru
- 1 PRDOPE (prášek do pečiva)
- 3 žloutky
- 185 ml oleje
- 55 ml mléka
- 45 g zakysané smetany
Sníh (andělská peřinka)
- 3 bílky
- 50 g moučkového cukru
- špetka soli
Rebarborová náplň
Rebarboru oloupeme, nakrájíme na špalíčky 1,5-2cm dlouhé, vložíme do hlubší pánve, přikryjeme pokličkou a cca 10 minut dusíme do mírného změknutí.
Poté slijeme vodu, zasypeme 5 lžícemi cukru a promícháme.
Keyword koláč, rebarbora, reveň