Vezmeme si maso, osolím ho a opepříme.
Ve větším hrnci si necháme rozehřát sádlo a když je rozehřáté, tak na něm maso ze všech stran opečeme.
Maso vyjmeme z kastrolu a dáme na stranu.
Do kastrolu přidá lžíci sádla, nakrájenou cibulku a kořenovou zeleninu. Vše opečeme dozlatova.
Poté přidáme hořčici, cukr nebo karamel a opět opečeme.
Vrátíme maso do kastrolu, zalijeme hovězím vývarem a necháme cca 2 hodiny vařit do změknutí masa.
Když je maso uvařené, vyjmeme ho i se zeleninou a dáme na stranu.
Zeleninu rozmixujeme a přidáme zpět do omáčky. Kdo chce čistou smetanovou omáčku, tak zeleninu nepřidává.
Dále do omáčky přimícháme rozmíchanou smetanu s moukou a případně dochutíme.
Ještě lehce necháme projít varem a omáčka je hotová.
Maso nakrájíme na plátky, přidáme houskový knedlík, omáčku, brusinky, citrón a můžeme dlabat. Dobrou chuť!