Připravíme si odpalované těsto. Vodu, mléko a máslo spolu se solí přivedeme k varu. Poté nasypeme mouku a na chvíli odstavíme. Řádně promícháme, vrátíme na sporák a za stáleho míchání přihříváme hmotu cca 1-2minuty.
Poté hmotu dáme do mísy a zapracuje sýr spolu s kořením (cca 2 vrchovaté lžíce si dáme stranou na posypání).
Vpracujeme 4 celá vejce a mícháme dokud nevznikne dokonale hladké těsto.
Ihned těsto přendáme do sáčku se špičkou (nejlépe hladkou) a na plech tvoříme hromádku o velikosti cca 3cm.
Potřeme je vejcem, posypeme odloženým sýrem a pečeme cca 20 minut v předem rozehřáté troubě na 200°C (NEOTVÍRÁME TROUBU!!!!!!). Když profiterolky chytnou barvu, pootevřeme troubu, tím vypustíme páru a pak dle potřeby můžeme profiterolky dopéct (5 - 10 minut)
Finální profiterolky by měly být na povrchu jemně křupavé a uvnitř měkké a vláčné. Neměli by mazat.