Slané profiterolky
Warning: Undefined array key "ids" in /data/web/virtuals/287648/virtual/www/domains/dveholkyzkuchyne.cz/wp-content/plugins/essential-grid/public/essential-grid.class.php on line 6110
Warning: Undefined array key 0 in /data/web/virtuals/287648/virtual/www/domains/dveholkyzkuchyne.cz/wp-content/plugins/essential-grid/public/essential-grid.class.php on line 6114
Warning: Trying to access array offset on value of type null in /data/web/virtuals/287648/virtual/www/domains/dveholkyzkuchyne.cz/wp-content/plugins/essential-grid/public/essential-grid.class.php on line 6114
Jump to Recipe
Na slané profiterolky jsem narazila teprve nedávno. Znala jsem pouze ty sladké, plněné pudinkovým krémem a šlehačkou. Ovšem tyhle slané jsou jiná liga.
Skvělé jako Appetizer. Víte, jen tak uždibovat, otevřít si lahvinku dobrého vína, k tomu nějaký slaný talíř – olivy, sýr, prosciutto… Pozvat přátele a udělat si fajn večer.
Znáte tohle slané pečivo nebo je to také pro Vás novinka? Na fotkách jsou čistě sýrové, co jsme pekly s mamkou, ale určitě vyzkoušejte ty dle receptu s kořením. Mňááááááám 💙
Vaše Dvě Holky z Kuchyně
Slané profiterolky
Nemusí být vše nasladko. Tyhle slané profiterolky jsou mňamózní a vždy se po nich zapráší.
Ingredients
- 150 ml vody
- 100 ml mléka
- 70 g másla
- 1/2 čl soli
- 150 g hladké mouky
- 200 g Goudy
- 4 vejce
- 1/4 čl sušeného rozmarýnu
- 1/4 čl sušeného tymiánu
- 1/4 čl sušeného česneku
Instructions
- Připravíme si odpalované těsto. Vodu, mléko a máslo spolu se solí přivedeme k varu. Poté nasypeme mouku a na chvíli odstavíme. Řádně promícháme, vrátíme na sporák a za stáleho míchání přihříváme hmotu cca 1-2minuty.
- Poté hmotu dáme do mísy a zapracuje sýr spolu s kořením (cca 2 vrchovaté lžíce si dáme stranou na posypání).
- Vpracujeme 4 celá vejce a mícháme dokud nevznikne dokonale hladké těsto.
- Ihned těsto přendáme do sáčku se špičkou (nejlépe hladkou) a na plech tvoříme hromádku o velikosti cca 3cm.
- Potřeme je vejcem, posypeme odloženým sýrem a pečeme cca 20 minut v předem rozehřáté troubě na 200°C (NEOTVÍRÁME TROUBU!!!!!!). Když profiterolky chytnou barvu, pootevřeme troubu, tím vypustíme páru a pak dle potřeby můžeme profiterolky dopéct (5 – 10 minut)
- Finální profiterolky by měly být na povrchu jemně křupavé a uvnitř měkké a vláčné. Neměli by mazat.
+ There are no comments
Add yours