Go Back

Rýže s krevetami a kokosovým mlékem

Anezka
Prep Time 20 minutes
Cook Time 1 hour 30 minutes
Course hlavní jídlo
Servings 6 porcí

Ingredients
  

  • 350 g rýže
  • 250 g krevet - vařených, loupaných
  • 5 stroužků česneku
  • 800 ml kokosového mléka v plechovce
  • 1 střední cibule
  • 1 pl kurkumi
  • 1 pl koriandru
  • špetka chilli

Instructions
 

  • Nejprve si připravím rýži. Dám si do středního kastrolu rýži, doleji vodou a osolím. Takto vše dám vařit. Můžete si připravit i rýži v troubě dle tohoto receptu Pečená rýže Basmati
  • Poté vezmu krevety, vložím je na rozehřátou pánvičku s olejem a cibulí a nechám restovat.
  • Když se nám krevety s cibulkou opečou, přidáme chilli a kokosové mléko. Pořádně vše promícháme a necháme chvilinku probublat.
  • Dále ke krevetám přidáme kurkumu a koriandr. Promícháme a případně osolíme a opepříme.
  • Do takto připravené směsi přidáme vařenou rýži. Opět vše promícháme a máme hotovo.
  • Už stačí jen naservírovat, posypat koriandrem a voilá dobrota je na světě.
Keyword Asie, kokos, krevety, rýže