Rybízové lívance
Chcete vyzkoušet něco nového? Klasické lívance už Vás nebaví? Tento recept si zamilujete, můžete do těsta přidat nejen rybíz, ale i třeba maliny nebo borůvky a hnedle to chutná jinak. Zkoušejte a tvořte!
Prep Time 10 minutes mins
Cook Time 35 minutes mins
Course Breakfast, Dessert, Dezert, Snídaně
- 220 g hladké mouky
- 350 ml mléka
- 1 ks vanilkového cukru
- 2 celé vajíčka
- 1 ks susšeného droždí
- 2 pl čerstvého rybízu
- špetka soli
- javorový sirup
- rybízová marmeláda
Vezmeme si středně velkou mísu a dáme do ní všechny suroviny. Jen javorový sirup a marmeládu si necháme na později.
Všechny suroviny v míse pořádně promícháme a dáme pod čistou utěrku na 30 minut kynout.
Mezi tím si připravíme pánvičku na kterou vlijeme olej a necháme rozehřát.
Když máme těsto nakynulé a pánvičku rozehřátou, tak můžeme začít smažit lívance.
Usmažené lívance dáváme na připravený talíř se savým ubrouskem,
Po usmažení vše lívanců si připravíme rybízovou marmeládu a javorový sirup.
Lívance namažeme marmeládou, poskládáme je na sebe a polijeme javorovým sirupem.
Teď už jen zbývá si rybízové lívance v klidu a pohodě vychutnat.
Keyword javorový sirup, lívance, marmeláda, rybíz