Go Back

Rybízové lívance

Chcete vyzkoušet něco nového? Klasické lívance už Vás nebaví? Tento recept si zamilujete, můžete do těsta přidat nejen rybíz, ale i třeba maliny nebo borůvky a hnedle to chutná jinak. Zkoušejte a tvořte!
Prep Time 10 minutes
Cook Time 35 minutes
Course Breakfast, Dessert, Dezert, Snídaně
Servings 15 ks

Ingredients
  

  • 220 g hladké mouky
  • 350 ml mléka
  • 1 ks vanilkového cukru
  • 2 celé vajíčka
  • 1 ks susšeného droždí
  • 2 pl čerstvého rybízu
  • špetka soli
  • javorový sirup
  • rybízová marmeláda

Instructions
 

  • Vezmeme si středně velkou mísu a dáme do ní všechny suroviny. Jen javorový sirup a marmeládu si necháme na později.
  • Všechny suroviny v míse pořádně promícháme a dáme pod čistou utěrku na 30 minut kynout.
  • Mezi tím si připravíme pánvičku na kterou vlijeme olej a necháme rozehřát.
  • Když máme těsto nakynulé a pánvičku rozehřátou, tak můžeme začít smažit lívance.
  • Usmažené lívance dáváme na připravený talíř se savým ubrouskem,
  • Po usmažení vše lívanců si připravíme rybízovou marmeládu a javorový sirup.
  • Lívance namažeme marmeládou, poskládáme je na sebe a polijeme javorovým sirupem.
  • Teď už jen zbývá si rybízové lívance v klidu a pohodě vychutnat.
Keyword javorový sirup, lívance, marmeláda, rybíz