Rybízové lívance
Na tento recept jsem přišla jednou, když jsem byla na chalupě. Měla jsem hodně červeného rybízu a říkala jsem si co s ním. Vždy jsem pekla rybízový koláč nebo jsem dělala marmelády. Ale teď mne napadlo rybíz přidat do lívancového těsta a udělat rybízové lívance. Tak jsem si vzala rybíz, omyla ho, otrhala kuličky a přidala do již zadělaného těsta.
Začala jsem lívance smažit a ta vůně, když se Vám propojí rybíz s vanilkový cukrem je opravdu nádherná. Mezi smažením lívanců jsem si nachystala stůl a připravila hrníčky na kávu a čaj.
Po upečení jsem lívance pomazala rybízovou marmeládou a poskládala je na sebe. Teď už jen zbývalo uvařit si dobrou kávu a čaj, vzbudit ostatní a při jejich příchodu na snídani polít lívance javorovým sirupem. Bylo to krásné a chutné sobotní ráno. Udělejme si čas na sebe a na své nejbližší.
Dobrou chuť
S láskou Vaše Anežka
Rybízové lívance
Ingredients
- 220 g hladké mouky
- 350 ml mléka
- 1 ks vanilkového cukru
- 2 celé vajíčka
- 1 ks susšeného droždí
- 2 pl čerstvého rybízu
- špetka soli
- javorový sirup
- rybízová marmeláda
Instructions
- Vezmeme si středně velkou mísu a dáme do ní všechny suroviny. Jen javorový sirup a marmeládu si necháme na později.
- Všechny suroviny v míse pořádně promícháme a dáme pod čistou utěrku na 30 minut kynout.
- Mezi tím si připravíme pánvičku na kterou vlijeme olej a necháme rozehřát.
- Když máme těsto nakynulé a pánvičku rozehřátou, tak můžeme začít smažit lívance.
- Usmažené lívance dáváme na připravený talíř se savým ubrouskem,
- Po usmažení vše lívanců si připravíme rybízovou marmeládu a javorový sirup.
- Lívance namažeme marmeládou, poskládáme je na sebe a polijeme javorovým sirupem.
- Teď už jen zbývá si rybízové lívance v klidu a pohodě vychutnat.
+ There are no comments
Add yours