Polévka alá kaldoun
Anezka
Polévka, kterou si od první lžíce zamilujete. Pokud chcete něco nového a neokoukaného, tak si tuto polévku uvařte. Dále se do této polévky přidávají ty nejlepší a nejchutnější strouhankové knedlíčky. Jste spíše na klasické játrové knedlíčky nebo máte rádi i změnu?
Course hlavní jídlo, Polévka
- 1 ks celá slepice
- 8 ks kuřecích srdíček
- 3 mrkví
- 1 menší celer
- 2 petržele
- 150 g sádla
- 1/2 čl muškátového oříšku
- sůl
- pepř
- 10 pl hladké mouky na jíšku
Nejprve si uděláme vývar ze slepice a kuřecích srdíček.
Dále si oloupeme zeleninu, nakrájíme na drobnější kousky a ve větším kastrolu opečeme na sádle do lehkého zlatova.
Poté upečenou zeleninu zasypeme hladkou moukou, promícháme a dále restujeme. Vznikne nám jíška.
Když je jíška do zlatova opečená, za stálého míchání přilijeme vlažný vývar.
Necháme polévku 5 minut převařit a mezitím si připravíme Strouhankové knedlíčky.
Strouhankové knedlíčky podle maminky Alenky1 hrnek strouhanky1 celé vejce100 g měkkého máslaSůlPepřNadrobno nasekanou petrželku a libeček5 pl vývaruVšechny tyto ingredience smícháme a děláme knedlíčky, které přidáváme do vroucí polévky. Celou polévku i s knedlíčky převaříme cca 10 minut, dochutíme muškátovým oříškem, sekanou petrželkou a přidáme vařené na jemno nakrájené maso a srdíčka.
Keyword kaldoun, polévka, srdíčka, vývar