Polévka alá Kaldoun



Warning: Undefined array key "ids" in /data/web/virtuals/287648/virtual/www/domains/dveholkyzkuchyne.cz/wp-content/plugins/essential-grid/public/essential-grid.class.php on line 6110

Warning: Undefined array key 0 in /data/web/virtuals/287648/virtual/www/domains/dveholkyzkuchyne.cz/wp-content/plugins/essential-grid/public/essential-grid.class.php on line 6114

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /data/web/virtuals/287648/virtual/www/domains/dveholkyzkuchyne.cz/wp-content/plugins/essential-grid/public/essential-grid.class.php on line 6114
Jump to Recipe

Kaldoun, tuto polévku vaří u nás doma moje maminka, máme jí celá rodina velice v oblibě, ale já s bráškou se po ní můžeme utlouct. Nejraději mám, když do ní mamka dává krůtí srdíčka a drobenkové knedlíčky s bylinkami.

Co Vám budu, tuhle polévku vařím s mamkou, protože se můžu snažit jak chci, ale od maminky chutná nejlépe.

S láskou Vaše Dvě holky z kuchyně

Polévka alá kaldoun

Anezka
Polévka, kterou si od první lžíce zamilujete. Pokud chcete něco nového a neokoukaného, tak si tuto polévku uvařte. Dále se do této polévky přidávají ty nejlepší a nejchutnější strouhankové knedlíčky. Jste spíše na klasické játrové knedlíčky nebo máte rádi i změnu?
Course hlavní jídlo, Polévka
Servings 1 hrnec

Ingredients
  

  • 1 ks celá slepice
  • 8 ks kuřecích srdíček
  • 3 mrkví
  • 1 menší celer
  • 2 petržele
  • 150 g sádla
  • 1/2 čl muškátového oříšku
  • sůl
  • pepř
  • 10 pl hladké mouky na jíšku

Instructions
 

  • Nejprve si uděláme vývar ze slepice a kuřecích srdíček.
  • Dále si oloupeme zeleninu, nakrájíme na drobnější kousky a ve větším kastrolu opečeme na sádle do lehkého zlatova.
  • Poté upečenou zeleninu zasypeme hladkou moukou, promícháme a dále restujeme. Vznikne nám jíška.
  • Když je jíška do zlatova opečená, za stálého míchání přilijeme vlažný vývar.
  • Necháme polévku 5 minut převařit a mezitím si připravíme Strouhankové knedlíčky.
  • Strouhankové knedlíčky podle maminky Alenky
    1 hrnek strouhanky
    1 celé vejce
    100 g měkkého másla
    Sůl
    Pepř
    Nadrobno nasekanou petrželku a libeček
    5 pl vývaru
    Všechny tyto ingredience smícháme a děláme knedlíčky, které přidáváme do vroucí polévky.
  • Celou polévku i s knedlíčky převaříme cca 10 minut, dochutíme muškátovým oříškem, sekanou petrželkou a přidáme vařené na jemno nakrájené maso a srdíčka.
Keyword kaldoun, polévka, srdíčka, vývar

+ There are no comments

Add yours

Recipe Rating