Go Back

Pizza s pršutem

Anezka
Pizza, asi nejznámější pokrm Itálie, který má možná předky v Řecku. Pizzu si můžeme připravit na "milion" způsobů a nikdy neuděláme chybu. Pojďme si připravit tu se sýrovými okraji.
Prep Time 50 minutes
Cook Time 15 minutes
Course hlavní jídlo
Servings 5 osob

Ingredients
  

  • 1/2 čerstvého droždí
  • 1 čl cukru
  • 250 ml vody
  • 370 g hladké mouky
  • 1 čl soli
  • 4 pl olivového oleje
  • 4 stroužky česneku
  • 200 g rajčatového protlaku
  • 200 g pršutu
  • 150 g strouhaného sýra (chedar, mozarela)

Instructions
 

  • Připravíme si nejprve kvásek. Droždí nadrobíme do misky a přidáme vodu s cukrem. Promícháme a necháme na teplém místě vzejít.
  • Do druhé misky dáme mouku, sůl, olej a přilijeme vzniklý kvásek.
  • Vypracujeme hladké nelepivé těsto, které dáme na 40 minut pod čistou utěrku kynout.
  • Mezi tím si dáme předehřát troubu na 210°C a připravíme si plechy. Těsto bude tak na 2 pizzy.
  • Vykynuté těsto rozdělíme na dvě části a vyválíme do požadovaného tvaru.
  • Když je těsto vyválené, přendáme ho na pečící papír a uděláme okraje. Ty vzniknou tak, že těsto na koncích ohneme směrem dovnitř.
  • Na takto připravenou pizzu nalijeme rajčatový protlak, posypeme sýrem a na něj dáme pršut. Můžeme ještě posypat bylinkama, například oreganem nebo bazalkou.
  • Dáme péct na 210°C 15 minut. 
  • Mezi tím si vezmeme 4 stroužky česneku, oloupeme ho a namačkáme do mističky. K česneku přidáme 3 pl olivového oleje a vše spolu promícháme.
  • Když máme pizzu upečenou, vyndáme jí z trouby a potřeme okraje připraveným česnekovým olejem. Necháme chvilku vychladnout a servírujeme.
Keyword pizza