Připravíme si nejprve kvásek. Droždí nadrobíme do misky a přidáme vodu s cukrem. Promícháme a necháme na teplém místě vzejít.
Do druhé misky dáme mouku, sůl, olej a přilijeme vzniklý kvásek.
Vypracujeme hladké nelepivé těsto, které dáme na 40 minut pod čistou utěrku kynout.
Mezi tím si dáme předehřát troubu na 210°C a připravíme si plechy. Těsto bude tak na 2 pizzy.
Vykynuté těsto rozdělíme na dvě části a vyválíme do požadovaného tvaru.
Když je těsto vyválené, přendáme ho na pečící papír a uděláme okraje. Ty vzniknou tak, že těsto na koncích ohneme směrem dovnitř.
Na takto připravenou pizzu nalijeme rajčatový protlak, posypeme sýrem a na něj dáme pršut. Můžeme ještě posypat bylinkama, například oreganem nebo bazalkou.
Dáme péct na 210°C 15 minut.
Mezi tím si vezmeme 4 stroužky česneku, oloupeme ho a namačkáme do mističky. K česneku přidáme 3 pl olivového oleje a vše spolu promícháme.
Když máme pizzu upečenou, vyndáme jí z trouby a potřeme okraje připraveným česnekovým olejem. Necháme chvilku vychladnout a servírujeme.