Perníčky
Nevíte jak na dokonale vláčné perníčky? Tak tady vám dávám svůj osvědčený recept, po kterém už nebudete už péct jinak.
Prep Time 2 days d 30 minutes mins
Cook Time 40 minutes mins
Course Breakfast, cukroví, Snack, Snídaně, svačina
- 800 g hladké mouky
- 5 pl medu
- 4 čl perníkového koření
- 2 čl jedlé sody
- 2 pl hořké čokolády
- 250 g másla
- 230 g cukru moučka
- 4 celá vejce
V míse smícháme všechny suroviny a vypracujeme krásné, hladké těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a vložíme na dva až tři dny do lednice.
Po dvou až třech dnech těsto vyndáme z lednice, rozdělíme na čtyři díly a vyválíme placku.
Dále si připravíme plech s pečícím papírem a předehřejeme si troubu na 170 stupňů.
Z vyváleného těsta vykrájíme pomocí vykrajovátek perníčky, které skládáme na připravený plech.
Pečeme cca 10 minut, ale záleží na troubě.
Po upečení necháme perníčky vychladnout a můžeme zdobit nebo rovnou jíst.
Keyword hořká čokoláda, med, perníčky, perníkové koření