Go Back

Mechová bublanina

Anežka
U nás v rodině je nejoblíbenější tato mechová. Děláme ji nejčastěji z třešní, ale vynikající je i s jahodami, potažmo s meruňkami. Já mám teda bublaninu spjatou pouze s třešněmi, ale chutím se meze nekladou. Pokud tam budete chtít naházet švestky, šup tam s nimi.
Course Dezert
Servings 1 velký plech

Ingredients
  

  • 300 g másla
  • 240 g pískového cukru
  • 6 vajec
  • 360 g polohrubé mouky
  • 1 1/4 sáčku vanilkového pudinku
  • 150 ml mléka
  • 3/4 PRDOPE
  • citronová kůra
  • třešně, višně, jahody podle chuti a libosti

Instructions
 

  • Máslo, cukr a žloutky ušleháme do hustého krému. Přihodíme citronovou kůru.
  • Poté po lžících zašleháme mouku předem smíchanou s PRDOPE a vanilkovým pudinkem.
  • Mezi lžícema přiléváme mléko.
  • Když máme těsto, vypneme robota a v jiné míse si ušleháme bílky spolu se špetkou soli. Když misku otočíme vzhůru nohama bílky nesmějí téct.
  • Pomalu vmícháme bílky do hotového těsta.
  • předehřejeme si troubu na 170°C a vysypeme si plech - já vykládám pečícím papírem :-).
  • Nalijeme na připravený plech těsto a posypeme ovocem. Opravdu ovocem nešetříme, čím více, tím lépe. Bublanina je pak opravdu mechová a šťavnatá.
  • Pečeme na 170°C cca 40 minut.
Keyword bublanina, jahody, třešně, višně