Mechová bublanina
Warning: Undefined array key "ids" in /data/web/virtuals/287648/virtual/www/domains/dveholkyzkuchyne.cz/wp-content/plugins/essential-grid/public/essential-grid.class.php on line 6110
Warning: Undefined array key 0 in /data/web/virtuals/287648/virtual/www/domains/dveholkyzkuchyne.cz/wp-content/plugins/essential-grid/public/essential-grid.class.php on line 6114
Warning: Trying to access array offset on value of type null in /data/web/virtuals/287648/virtual/www/domains/dveholkyzkuchyne.cz/wp-content/plugins/essential-grid/public/essential-grid.class.php on line 6114
Jump to Recipe
Mechová bublanina je asi jeden z nejznámějších receptů, které jsme jako malé děti jedly u našich babiček. je to dost podobné jako s bábovkou. Jednoduše jsou recepty, které byly u našich prarodičů oblíbené.
Receptů na bublaninu existuje opravdu spousty. Některé se více podobají koláčům a mají drobenku, jiné jsou spíše ryze „buchtovité“ posypané moučkovým cukrem.
U nás v rodině je nejoblíbenější bublanina tato mechová. Děláme ji nejčastěji z třešní, ale vynikající je i s jahodami, potažmo s meruňkami. Já mám teda bublaninu spjatou pouze s třešněmi, ale chutím se meze nekladou. Pokud tam budete chtít naházet švestky, šup tam s nimi.
Bublaninu teď u nás pečeme snad každý týden. Naposled jsem ji manželovi pekla do práce a jen tak tak ji dovezl ochutnat kolegům. Každopádně nevydržela ani k odpolední kávě ☕️. Jakmile si totiž vezmete jeden kousek, tak jich je najednou 5.
Vaše Dvě Holky z Kuchyně
Mechová bublanina
Ingredients
- 300 g másla
- 240 g pískového cukru
- 6 vajec
- 360 g polohrubé mouky
- 1 1/4 sáčku vanilkového pudinku
- 150 ml mléka
- 3/4 PRDOPE
- citronová kůra
- třešně, višně, jahody podle chuti a libosti
Instructions
- Máslo, cukr a žloutky ušleháme do hustého krému. Přihodíme citronovou kůru.
- Poté po lžících zašleháme mouku předem smíchanou s PRDOPE a vanilkovým pudinkem.
- Mezi lžícema přiléváme mléko.
- Když máme těsto, vypneme robota a v jiné míse si ušleháme bílky spolu se špetkou soli. Když misku otočíme vzhůru nohama bílky nesmějí téct.
- Pomalu vmícháme bílky do hotového těsta.
- předehřejeme si troubu na 170°C a vysypeme si plech – já vykládám pečícím papírem :-).
- Nalijeme na připravený plech těsto a posypeme ovocem. Opravdu ovocem nešetříme, čím více, tím lépe. Bublanina je pak opravdu mechová a šťavnatá.
- Pečeme na 170°C cca 40 minut.
+ There are no comments
Add yours