Nejprve si vezmeme zeleninu, kterou omyjeme, oloupeme a nkráájíme na malé kousíčky. Všechna zelenina by měla být na stejné kousky.
Vše až na česnek dáme na rozehřátou pánvičku s olejem a opékáme do zhnědnutí.
Když je zelenina lehce nahnědlá, přidáme česnek a opékáme.
Zeleninovou směs dáme stranou a připravíme si maso.
Na druhou pánev s olejem dáme mleté maso a opekáme.
Když máme maso opečené, tak neěmu přidáme zeleninovou směs, zalijeme bílým vínem, přihodíme bobkový list a necháme vařit cca 15 minut.
Poté přidáme ke směsi rajčatový protlak, promícháme a necháme 30 minut pod pokličkou vařit.
Po uplynutí času přidáme mléko, promícháme a dochutíme.
Dále si dáme předehřát troubu na 180°C a připravíme si pekáč.
Na dno pekáče dáme vrstvu bešamelu, na tu pak vrstvu masové směsi a poklademe těstovinami na lasagne.
Takto opakujeme jak potřebujeme, ale musíme zakončit vrstvou bešamelu.
Ten pak poklademe rozdrobenou mozareloun a parmazánem.
Vložíme trouby a pečeme 40 minut na 180°C.Dobrou chuť!