Lasagne


Tak tohle je už dlouhá léta oblíbené jídlo mého brášky. A když mu je jeho přítelkyně Eliška uvařila, neslyšela jsem od něj nic jiného než – TYHLE LASAGNE MUSÍŠ OCHUTNAT!

 

 

Dlouho to netrvalo a udělali jsme si s Eliškou vařící, pečící a kafíčkový den, který byl nádherný. A můžu říct, že už toho mého bráchu chápu. Její lasagne jsou opravdu dokonalé a tak jsem se je naučila . Myslela jsem si, že je to věda, a přitom je to jednoduché a moc chutné jídlo.

Takže vám tu slavnostně představuji ty nejnabušenější a chuťově naprosto vyladěné LASAGNE podle Elišky!

S láskou vaše Anežka

LASAGNE

Máte rádi lasagne a nevíte jak na ně? Říkáte si, že to bude složitý a zdlouhavý proces? Není tomu tak, jedná se o rychlý, chutný a snadný recept.
Prep Time 30 minutes
Cook Time 2 hours
Course hlavní chod, hlavní jídlo, oběd, večeře
Servings 1 vetší pekáč

Ingredients
  

  • 1 balení těstovin na lasagne
  • 600 g mletého masa (míchané)
  • 2 střední mrkve
  • 1 větší řapíkatý celer
  • 2 střední cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1 ks bobkového listu
  • 150 g anglické slaniny
  • 2 plechovky rajčatového protlaku
  • 250 ml bílého vína
  • 50 ml mléka
  • sůl
  • pepř

Bešamel

  • 800 ml mléka
  • 100 g másla
  • špetku muškátového oříšku
  • 1 bobkový list
  • sůl
  • pepř

Instructions
 

  • Nejprve si vezmeme zeleninu, kterou omyjeme, oloupeme a nkráájíme na malé kousíčky. Všechna zelenina by měla být na stejné kousky.
  • Vše až na česnek dáme na rozehřátou pánvičku s olejem a opékáme do zhnědnutí.
  • Když je zelenina lehce nahnědlá, přidáme česnek a opékáme.
  • Zeleninovou směs dáme stranou a připravíme si maso.
  • Na druhou pánev s olejem dáme mleté maso a opekáme.
  • Když máme maso opečené, tak neěmu přidáme zeleninovou směs, zalijeme bílým vínem, přihodíme bobkový list a necháme vařit cca 15 minut.
  • Poté přidáme ke směsi rajčatový protlak, promícháme a necháme 30 minut pod pokličkou vařit.
  • Po uplynutí času přidáme mléko, promícháme a dochutíme.
  • Dále si dáme předehřát troubu na 180°C a připravíme si pekáč.
  • Na dno pekáče dáme vrstvu bešamelu, na tu pak vrstvu masové směsi a poklademe těstovinami na lasagne.
  • Takto opakujeme jak potřebujeme, ale musíme zakončit vrstvou bešamelu.
  • Ten pak poklademe rozdrobenou mozareloun a parmazánem.
  • Vložíme trouby a pečeme 40 minut na 180°C.
    Dobrou chuť!

Bešamel

  • Máslo vložíme do rendlíčku a necháme rozpouštět. Když je máslo rozpuštěné, tak za stálého míchání přidáváme mouku. Do vytvořené jíšky vléváme mléko a necháme za stalého míchání přejít varem. Poté dochutíme muškátovým oříške, bobkovým listem, pepřem a solí.
Keyword bešamel, Lasagne, rajčata

+ There are no comments

Add yours

Recipe Rating