Lasagne
Tak tohle je už dlouhá léta oblíbené jídlo mého brášky. A když mu je jeho přítelkyně Eliška uvařila, neslyšela jsem od něj nic jiného než – TYHLE LASAGNE MUSÍŠ OCHUTNAT!
Dlouho to netrvalo a udělali jsme si s Eliškou vařící, pečící a kafíčkový den, který byl nádherný. A můžu říct, že už toho mého bráchu chápu. Její lasagne jsou opravdu dokonalé a tak jsem se je naučila . Myslela jsem si, že je to věda, a přitom je to jednoduché a moc chutné jídlo.
Takže vám tu slavnostně představuji ty nejnabušenější a chuťově naprosto vyladěné LASAGNE podle Elišky!
S láskou vaše Anežka
LASAGNE
Máte rádi lasagne a nevíte jak na ně? Říkáte si, že to bude složitý a zdlouhavý proces? Není tomu tak, jedná se o rychlý, chutný a snadný recept.
Ingredients
- 1 balení těstovin na lasagne
- 600 g mletého masa (míchané)
- 2 střední mrkve
- 1 větší řapíkatý celer
- 2 střední cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 ks bobkového listu
- 150 g anglické slaniny
- 2 plechovky rajčatového protlaku
- 250 ml bílého vína
- 50 ml mléka
- sůl
- pepř
Bešamel
- 800 ml mléka
- 100 g másla
- špetku muškátového oříšku
- 1 bobkový list
- sůl
- pepř
Instructions
- Nejprve si vezmeme zeleninu, kterou omyjeme, oloupeme a nkráájíme na malé kousíčky. Všechna zelenina by měla být na stejné kousky.
- Vše až na česnek dáme na rozehřátou pánvičku s olejem a opékáme do zhnědnutí.
- Když je zelenina lehce nahnědlá, přidáme česnek a opékáme.
- Zeleninovou směs dáme stranou a připravíme si maso.
- Na druhou pánev s olejem dáme mleté maso a opekáme.
- Když máme maso opečené, tak neěmu přidáme zeleninovou směs, zalijeme bílým vínem, přihodíme bobkový list a necháme vařit cca 15 minut.
- Poté přidáme ke směsi rajčatový protlak, promícháme a necháme 30 minut pod pokličkou vařit.
- Po uplynutí času přidáme mléko, promícháme a dochutíme.
- Dále si dáme předehřát troubu na 180°C a připravíme si pekáč.
- Na dno pekáče dáme vrstvu bešamelu, na tu pak vrstvu masové směsi a poklademe těstovinami na lasagne.
- Takto opakujeme jak potřebujeme, ale musíme zakončit vrstvou bešamelu.
- Ten pak poklademe rozdrobenou mozareloun a parmazánem.
- Vložíme trouby a pečeme 40 minut na 180°C.Dobrou chuť!
Bešamel
- Máslo vložíme do rendlíčku a necháme rozpouštět. Když je máslo rozpuštěné, tak za stálého míchání přidáváme mouku. Do vytvořené jíšky vléváme mléko a necháme za stalého míchání přejít varem. Poté dochutíme muškátovým oříške, bobkovým listem, pepřem a solí.
+ There are no comments
Add yours