Go Back

Krémová švestková zmrzlina

Anezka
Výborná krémová zmrzlina, která nejen ochladí v teplých dnech, ale také Vám vytvoří blaho v puse. Máte rádi různé druhy zmrzliny nebo u Vás vede klasika, vanilková?
Cook Time 5 hours
Course Dezert
Servings 6 porcí

Ingredients
  

  • 420 g švestek
  • 100 ml vody
  • 70 g cukru
  • 2 ks badyánu
  • 2 ks skořice
  • 6 ks hřebíčku
  • špetku sušené pomerančové kůry
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 1 pl rumu

Instructions
 

  • Nejprve si vypeckujeme švestky a dáme je do středního hrnce.
  • Do hrnce se švestkami přidáme cukr, koření, vodu a přivedeme k varu. Švestky budou uvařené cca za 15 minut
  • Po uvaření necháme švestky zchladnout.
  • Z vychladlých švestek vyndáme koření a tyčovým mixérem rozmixujeme.
  • Poté přidáme rum, smetanu a vše hezky promícháme.
  • Nandáme do mističek nebo forem a dáme na 4 hodiny do mrazáku.
  • Když máme zmrzlinu ztuhlou, tak už jen stačí ochutnat a užít si to smyslné propojení chutí.
Keyword švestková, zmrzlina