Krémová švestková zmrzlina
Anezka
Výborná krémová zmrzlina, která nejen ochladí v teplých dnech, ale také Vám vytvoří blaho v puse. Máte rádi různé druhy zmrzliny nebo u Vás vede klasika, vanilková?
- 420 g švestek
- 100 ml vody
- 70 g cukru
- 2 ks badyánu
- 2 ks skořice
- 6 ks hřebíčku
- špetku sušené pomerančové kůry
- 250 ml smetany ke šlehání
- 1 pl rumu
Nejprve si vypeckujeme švestky a dáme je do středního hrnce.
Do hrnce se švestkami přidáme cukr, koření, vodu a přivedeme k varu. Švestky budou uvařené cca za 15 minut
Po uvaření necháme švestky zchladnout.
Z vychladlých švestek vyndáme koření a tyčovým mixérem rozmixujeme.
Poté přidáme rum, smetanu a vše hezky promícháme.
Nandáme do mističek nebo forem a dáme na 4 hodiny do mrazáku.
Když máme zmrzlinu ztuhlou, tak už jen stačí ochutnat a užít si to smyslné propojení chutí.
Keyword švestková, zmrzlina