Go Back

Jahodové knedlíčky z tvarohového těsta

Anezka
Odlehčená verze ovocných knedlíků. Někdo kynuté rád nemá a tak raději vymění blbouny za tvaroháčky. Oboje jsou vynikající, tak zkuste.
Prep Time 15 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 35 minutes
Course Dezert, hlavní chod
Servings 4 osoby

Ingredients
  

  • 500 g měkkého tvarohu
  • 270 g polohrubé mouky
  • 1 ks vejce
  • špetka soli
  • 14 ks jahod
  • máslo (na ozdobení)
  • zakysaná smetana (na ozdobení)
  • cukr moučka (na ozdobení)

Instructions
 

  • Vezmeme si větší misku a do té dáme tvaroh, mouku, sůl, vejce a vypracujeme těsto.
  • Vypracované těsto vyndáme na posypaný vál a vyválíme z těsta šišku, kterou rozdělíme na 14 stejných dílů.
  • Každý díl rozválíme, dáme do něj jahodu, uzavřeme a v dlaních zakulatíme do krásné kuličky.
  • Mezi tím si dáme vařit vodu, kterou osolíme. Knedlíky vkládáme do vody až nám začne lehce vřít.
  • Hotové knedlíky poznáme tak, že se nám ze dna vznesou na hladinu. Je to cca 10 minut. Když se tak stane, vyndáme je a můžeme rovnou servírovat.
  • Já knedlíky podávala se zakysanou smetanou, jahodovým rozvarem, máslem a moučkovým cukrem. Doma se po nich zaprášilo.
Keyword jahody, knedlíky, tvaroh, tvarohové knedlíky