Jahodové knedlíčky z tvarohového těsta
Anezka
Odlehčená verze ovocných knedlíků. Někdo kynuté rád nemá a tak raději vymění blbouny za tvaroháčky. Oboje jsou vynikající, tak zkuste.
Prep Time 15 minutes mins
Cook Time 20 minutes mins
Total Time 35 minutes mins
Course Dezert, hlavní chod
- 500 g měkkého tvarohu
- 270 g polohrubé mouky
- 1 ks vejce
- špetka soli
- 14 ks jahod
- máslo (na ozdobení)
- zakysaná smetana (na ozdobení)
- cukr moučka (na ozdobení)
Vezmeme si větší misku a do té dáme tvaroh, mouku, sůl, vejce a vypracujeme těsto.
Vypracované těsto vyndáme na posypaný vál a vyválíme z těsta šišku, kterou rozdělíme na 14 stejných dílů.
Každý díl rozválíme, dáme do něj jahodu, uzavřeme a v dlaních zakulatíme do krásné kuličky.
Mezi tím si dáme vařit vodu, kterou osolíme. Knedlíky vkládáme do vody až nám začne lehce vřít.
Hotové knedlíky poznáme tak, že se nám ze dna vznesou na hladinu. Je to cca 10 minut. Když se tak stane, vyndáme je a můžeme rovnou servírovat.
Já knedlíky podávala se zakysanou smetanou, jahodovým rozvarem, máslem a moučkovým cukrem. Doma se po nich zaprášilo.
Keyword jahody, knedlíky, tvaroh, tvarohové knedlíky