Nejdříve si v Thermomixu nastrouháme parmazán. Vhodíme do TM cca na 8 sekund rychlost 10.
Parmezán přendáme do misky a připravíme si chřest. Ten si odvážíme a odkrájíme špičky a ztvrdlé konce stonků. Zbylý chřest nakrájíme na cca 3cm dlouhé kousky..
Nakrájený chřest, šalotku a olej vložíme do mixovací nádoby TM a necháme nasekat dle postupu receptu v aplikaci Cookidoo. Pomocí stěrky setřeme strany nádoby a restujeme cca 3minuty.
Přidáme bílé víno, rýži a povaříme 2 minutky. Promícháme stěrkou, aby nezůstalo nic na stranách nádoby. Vlijeme zeleninový vývar, osolíme (opepříme) a vaříme 12 minut. Zkontrolujeme, zda je rýže al dente, pokud je tvrdší, povaříme ještě další 2-3 minuty, potažmo přidáme vývar, aby se zachovala krémovost rizota.
Mezitím se věnuji svým dcerám a nebo uklízím byt. Na tom je vaření s Thermomixem nádherné.
Nakonec přidáme schované špičky chřestu, parmazán a máslo. Pořádně promícháme stěrkou a přikryjeme na další 3 minuty poklicí. Poté ihned servírujeme. Můžeme doplnit ještě čerstvě nastrouhaným parmazánem a sklenicí dobrého vína.