Go Back

Banánový chlebík

Anezka
Nejlepší banánový chlebík, který se ctí nahradí bábovku a jiné buchty :-) Je opravdu vynikající a strašně jednoduchý. Nejlepší na něm je, že můžete měnit a tvořit.
Prep Time 30 minutes
Cook Time 50 minutes
Course Dezert
Servings 1 větší forma

Ingredients
  

  • 270 g hladké mouky
  • 6 pl javorového sirupu
  • 2 vejce
  • 120 ml oleje
  • 125 ml mléka
  • 1 čl prášku do pečiva
  • 1 čl jedlé sody
  • 2 čl skořice
  • 80 g vlašských nebo pekanových ořechů
  • 4 zralé banány
  • 50 g hořké čokolády
  • 50 g sušených brusinek

Instructions
 

  • Nejprve si předehřejeme troubu na 180°C a připravíme si formu, kterou si vymažeme a vysypeme moukou.
  • Do větší mísy dáme vajíčka, javorový sirup a vanilkový lusk. Vše pořádně promícháme.
  • Dále do mísy přidáme mléko, olej a opět promícháme.
  • Poté, do takto připraveného těsta, přisypeme mouku, skořici, jedlou sodu, prášek do pečiva a zase vše promícháme.
  • Těsto dáme stranou a v jiné misce si rozmačkáme vidličkou zralé banány. Když je máme rozmačkané, přidáme je do těsta společně s oříšky, nakrájenou čokoládou a brusinkami.
  • Takto hotové těsto promícháme a lijeme do připravené formy.
  • Pečeme na 180°C cca 45 - 50 minut, ale ozkoušejte špejlí, zda je chlebík upečený.
  • Po upečení už jen nechte vychladnout a můžete servírovat. Já ho miluju s dobrou kávou ke snídani.
Keyword banán, chlebík