Podzimní vafle
Tyto vafle jsem vymyslela tak trochu přes noc. Říkala jsem, že by to chtělo další podzimní recept, který bude plný skořice a jablek. A najednou to ve snu přišlo! Hned ráno jsem si je šla přesně podle svého snu uvařit. No a stálo to za to!
Vafle jsou z naprosto dokonale vláčného těsta, vrstvené mascarpone, polité pečenými jablky se skořicí a hřebíčkem. No a na závěr jsem je ještě polila slaným karamelem. Normálně štěstí v puse i nádherný pohled pro oko.
Tak si v klidu a pohodě vychutnejte tuto mou další podzimní topovku. Jen to píšu a hned bych si zas dala 🙂
Takže všichni do kuchyně a jdeme vařit.
S láskou Anežka
Podzimní vafle
Miluješ vafle a nevíš jak na ně? Další podzimní pecka s jablíčky, skořicí a slaným karamelem je tu. A když nemáš vaflovač, nevadí. Toto těsto se hodí i na palačinky.
Ingredients
- 300 g hladké mouky
- 2 celá vajíčka
- 250 ml mléka
- 1 čl cukru krupice
- špetka soli
Na jablíčka se skořicí
- 4 ks jablek
- 1 pl mleté skořice
- 4 ks hřebíčku
- 1 čl cukru krupice
Instructions
- Nejdříve si připravíme těsto a to tak, že všechny ingredience dáme do mísy a do hladka promícháme.
- Těsto necháme tak 20 minut odležet.
- Mezi tím si vezmeme jablka, kdo chce může oloupat, ale já je nechávám neloupaná.
- Jablka odjadřincujeme a nakrájíme na kostičky, které vložíme na rozehřátou pánev s rozpuštěným máslem.
- K jablkům přidáme cukr, skořici, celý hřebíček a přilijeme malinko vody, aby se nám jablka nepřipalovala.
- Vše takto necháme 10 minut vařit, ale hlídáme a občas mícháme, aby se nám jablíčka nepřipálila.
- Dále si dáme rozehřát vaflovač nebo pánvičku, vlijeme těsto a pečeme.
- Když máme hotová jablíčka, tak dáme stranou a dosmažíme vafle nebo palačinky.
- Hotové vafle skládáme na sebe, ale vždy každou pomažeme trochou mascarpone.
- Na naskládané vafle dáme jablíčka a vše polijeme slaným karamelem. Pokud nemáte karamel, v klidu postačí javorový sirup nebo si je můžete dát jen tak samotné.
- Takto hotové už jen pocukrujeme a můžeme podávat s dobrou kávou nebo čajem.
+ There are no comments
Add yours