Perníčky


Kdo by nemiloval perníčky? Tak upřímně, takového člověka neznám! Já mám perníčky neodmyslitelně spojené s obdobím Vánoc jako nejtradičnější cukroví a tak je peču každý rok. Nemusí být zdobené, ale prostě musí být na stole.

Miluju tu vůni rozpuštěné čokolády, medu a perníčkového koření, když si těsto zadělávám.

Když už je těsto dostatečně odleželé, což je tak 2-3 dny v ledničce, tak se vrhnu na pečení. Vyválím si těsto do placky a na první plech vykrajuji vždy srdíčka. Další moje tradice, kterou mám spojenou s mou babičkou Mirkou.

Když mám první plech naplněný, tak dám perníčky péct a čekám, až se krásně rozvoní. V momentě, kdy se začne linout ta úžasná vůně domovem, začínají mi opravdové Vánoce.

Tak si taky upečte tyto vláčné a chuťově vyladěné perníčky.

S láskou Anežka

Perníčky

Nevíte jak na dokonale vláčné perníčky? Tak tady vám dávám svůj osvědčený recept, po kterém už nebudete už péct jinak.
Prep Time 2 days 30 minutes
Cook Time 40 minutes
Course Breakfast, cukroví, Snack, Snídaně, svačina
Servings 1 těsto

Ingredients
  

  • 800 g hladké mouky
  • 5 pl medu
  • 4 čl perníkového koření
  • 2 čl jedlé sody
  • 2 pl hořké čokolády
  • 250 g másla
  • 230 g cukru moučka
  • 4 celá vejce

Instructions
 

  • V míse smícháme všechny suroviny a vypracujeme krásné, hladké těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a vložíme na dva až tři dny do lednice.   
  • Po dvou až třech dnech těsto vyndáme z lednice, rozdělíme na čtyři díly a vyválíme placku.
  • Dále si připravíme plech s pečícím papírem a předehřejeme si troubu na 170 stupňů.
  • Z vyváleného těsta vykrájíme pomocí vykrajovátek perníčky, které skládáme na připravený plech. 
  • Pečeme cca 10 minut, ale záleží na troubě.
  • Po upečení necháme perníčky vychladnout a můžeme zdobit nebo rovnou jíst.
Keyword hořká čokoláda, med, perníčky, perníkové koření

+ There are no comments

Add yours

Recipe Rating