Jahodové knedlíčky z tvarohového těsta

Warning: Undefined array key "ids" in /data/web/virtuals/287648/virtual/www/domains/dveholkyzkuchyne.cz/wp-content/plugins/essential-grid/public/essential-grid.class.php on line 6110
Warning: Undefined array key 0 in /data/web/virtuals/287648/virtual/www/domains/dveholkyzkuchyne.cz/wp-content/plugins/essential-grid/public/essential-grid.class.php on line 6114
Warning: Trying to access array offset on value of type null in /data/web/virtuals/287648/virtual/www/domains/dveholkyzkuchyne.cz/wp-content/plugins/essential-grid/public/essential-grid.class.php on line 6114
Jump to Recipe
Ovocné knedlíčky z tvarohového těsta je taková odlehčená verze blbounům, které jsou kynuté. Někdo to kynuté těsto prostě nemusí.

Jahodové knedlíčky jsou u nás každoroční letní záležitostí. Doma je má velice rád můj tatínek a proto jsem mu je letos připravila ke Dni otců (trochu jsem spletla data, vůbec nevadí, že je Den otců až 19.6. haha). Toto tvarohové těsto je opravdu vláčné a jemné. Úplně se vám rozplývá na jazyku a ještě když to smícháte s cukrem a máslem. No prostě je to velká mňamka a proto Vám doporučuji je vyzkoušet. Ale pozor, jsou velice návykové.

Máte raději kynuté těsto? Zkuste naše blbouny.
Vaše Dvě Holky z Kuchyně

Jahodové knedlíčky z tvarohového těsta
Odlehčená verze ovocných knedlíků. Někdo kynuté rád nemá a tak raději vymění blbouny za tvaroháčky. Oboje jsou vynikající, tak zkuste.
Ingredients
- 500 g měkkého tvarohu
- 270 g polohrubé mouky
- 1 ks vejce
- špetka soli
- 14 ks jahod
- máslo (na ozdobení)
- zakysaná smetana (na ozdobení)
- cukr moučka (na ozdobení)
Instructions
- Vezmeme si větší misku a do té dáme tvaroh, mouku, sůl, vejce a vypracujeme těsto.
- Vypracované těsto vyndáme na posypaný vál a vyválíme z těsta šišku, kterou rozdělíme na 14 stejných dílů.
- Každý díl rozválíme, dáme do něj jahodu, uzavřeme a v dlaních zakulatíme do krásné kuličky.
- Mezi tím si dáme vařit vodu, kterou osolíme. Knedlíky vkládáme do vody až nám začne lehce vřít.
- Hotové knedlíky poznáme tak, že se nám ze dna vznesou na hladinu. Je to cca 10 minut. Když se tak stane, vyndáme je a můžeme rovnou servírovat.
- Já knedlíky podávala se zakysanou smetanou, jahodovým rozvarem, máslem a moučkovým cukrem. Doma se po nich zaprášilo.





+ There are no comments
Add yours