Pudinkový krém



Warning: Undefined array key "ids" in /data/web/virtuals/287648/virtual/www/domains/dveholkyzkuchyne.cz/wp-content/plugins/essential-grid/public/essential-grid.class.php on line 6110

Warning: Undefined array key 0 in /data/web/virtuals/287648/virtual/www/domains/dveholkyzkuchyne.cz/wp-content/plugins/essential-grid/public/essential-grid.class.php on line 6114

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /data/web/virtuals/287648/virtual/www/domains/dveholkyzkuchyne.cz/wp-content/plugins/essential-grid/public/essential-grid.class.php on line 6114

Pudinkový krém je ideální například jako náplň do větrníčků. Můžete ji použít ale i do dortů. Jedná se opět o rodinný recept naší společné kamarády a tak s jejím svolením vám předkládám výborný pudinkový krém, který si dle mého názoru, zamilujete.

V přípravě pudinkového krému se s Kristýnou trošku lišíme. S její variantou se setkáte například v receptu Žloutkových řezů (bude online 23.4.2022)anebo i v Exotických tartaletkách (online 2.7.2022). Také používá na jeho přípravu Thermomix, zatímco Anežka se v přípravě drží starého řemesla „kvrdlání vařečkou“. S Anežky variantou se setkáte v naprosto dokonalých Větrníčkách.

Dobrou chuť přejí Vaše Dvě Holky z Kuchyně

Anežky varianta

Ingredience

500 ml mléka

1 a půl pudinku

1 vanilkový cukr

150 g másla

200 g cukru

2 pl rumu

50 g 100% tuku

Jak na to

  1. Uvaříme si pudink, dle návodu na sáčku, nebo jak jsme zvyklí.
  2. Ve vedlejší misce ušleháme máslo s cukrem a žloutky, do kterých přidáme rum a rozpuštěný zbytek tuku.
  3. Takto připravenou směs přimícháme do vychladlého pudinku a z lehka promícháme. A je hotovo.

Kristýnina varianta

Ingredience

500ml mléka

2 vanilkové cukry

1 a 3/4 vanilkového pudinku (super je s Bourbonem)

70g cukru moučka

180g másla

Postup

  1. Do mixovací nádoby Thermomixu vložím mléko, pudink, vanilkové cukry a vaříme 8minut/100°C/rychlost 3. Přendáme do misky a necháme zcela vychladnout.
  2. Do mixovací nádoby vložíme vychladlý pudink, mícháme na rychlost 3 bez nasazené odměrky, zapínáme funkci váhy a přidáme otvorem máslo (kousek. po kousku) a moučkový cukr.
  3. Nakonec nasadíme metličku a šleháme po dobu 30 sekund na rychlost 3.
  4. Takto připravený krém dáme do cukrářského sáčku a plníme připravený dezert (Žloutkové řezy, Větrníčky…)

Tip od Kristýny: skvělý recept je i originál v Thermomixu na pudinkový krém – je to v rámci žloutkových věnečků 😉

1Comment

Add yours

+ Leave a Comment