Pudinkový krém
Warning: Undefined array key "ids" in /data/web/virtuals/287648/virtual/www/domains/dveholkyzkuchyne.cz/wp-content/plugins/essential-grid/public/essential-grid.class.php on line 6110
Warning: Undefined array key 0 in /data/web/virtuals/287648/virtual/www/domains/dveholkyzkuchyne.cz/wp-content/plugins/essential-grid/public/essential-grid.class.php on line 6114
Warning: Trying to access array offset on value of type null in /data/web/virtuals/287648/virtual/www/domains/dveholkyzkuchyne.cz/wp-content/plugins/essential-grid/public/essential-grid.class.php on line 6114
Pudinkový krém je ideální například jako náplň do větrníčků. Můžete ji použít ale i do dortů. Jedná se opět o rodinný recept naší společné kamarády a tak s jejím svolením vám předkládám výborný pudinkový krém, který si dle mého názoru, zamilujete.
V přípravě pudinkového krému se s Kristýnou trošku lišíme. S její variantou se setkáte například v receptu Žloutkových řezů (bude online 23.4.2022)anebo i v Exotických tartaletkách (online 2.7.2022). Také používá na jeho přípravu Thermomix, zatímco Anežka se v přípravě drží starého řemesla „kvrdlání vařečkou“. S Anežky variantou se setkáte v naprosto dokonalých Větrníčkách.
Dobrou chuť přejí Vaše Dvě Holky z Kuchyně
Anežky varianta
Ingredience
500 ml mléka
1 a půl pudinku
1 vanilkový cukr
150 g másla
200 g cukru
2 pl rumu
50 g 100% tuku
Jak na to
- Uvaříme si pudink, dle návodu na sáčku, nebo jak jsme zvyklí.
- Ve vedlejší misce ušleháme máslo s cukrem a žloutky, do kterých přidáme rum a rozpuštěný zbytek tuku.
- Takto připravenou směs přimícháme do vychladlého pudinku a z lehka promícháme. A je hotovo.
Kristýnina varianta
Ingredience
500ml mléka
2 vanilkové cukry
1 a 3/4 vanilkového pudinku (super je s Bourbonem)
70g cukru moučka
180g másla
Postup
- Do mixovací nádoby Thermomixu vložím mléko, pudink, vanilkové cukry a vaříme 8minut/100°C/rychlost 3. Přendáme do misky a necháme zcela vychladnout.
- Do mixovací nádoby vložíme vychladlý pudink, mícháme na rychlost 3 bez nasazené odměrky, zapínáme funkci váhy a přidáme otvorem máslo (kousek. po kousku) a moučkový cukr.
- Nakonec nasadíme metličku a šleháme po dobu 30 sekund na rychlost 3.
- Takto připravený krém dáme do cukrářského sáčku a plníme připravený dezert (Žloutkové řezy, Větrníčky…)
Tip od Kristýny: skvělý recept je i originál v Thermomixu na pudinkový krém – je to v rámci žloutkových věnečků 😉
Dobrý den, u receptu od Anežky mi chybí počet žloutků. Jsou zmíněné až v procesu.
Děkuji
L