Krémová švestková zmrzlina



Warning: Undefined array key "ids" in /data/web/virtuals/287648/virtual/www/domains/dveholkyzkuchyne.cz/wp-content/plugins/essential-grid/public/essential-grid.class.php on line 6110

Warning: Undefined array key 0 in /data/web/virtuals/287648/virtual/www/domains/dveholkyzkuchyne.cz/wp-content/plugins/essential-grid/public/essential-grid.class.php on line 6114

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /data/web/virtuals/287648/virtual/www/domains/dveholkyzkuchyne.cz/wp-content/plugins/essential-grid/public/essential-grid.class.php on line 6114
Jump to Recipe

Léto si přímo volá po pokrmu jménem zmrzlina. Asi neznám člověka, co by si v létě zmrzlinu nedal.

Zmrzlinu jsem nikdy předtím nevyráběla. Neřekla bych, že bych na to neměla odvahu, ale vždy bych si dala maximálně jeden kopeček a zbytek by se „vyhodil“. Tento rok je tomu jinak. Švestek byla opravdu bohatá úroda a co si budeme, péct dokola záviny, koláče, kynuté knedlíky nebo dělat povidla už se mi nechtělo (rodičům by to lezlo už taky ušima) a tak nastal čas pro zmrzlinu.

Zasedla jsem ke stolu a začala vypeckovávat švestky. Příprava hotova, zmrzlina jakbysmet a můžu Vám říct, že si ji oblíbíte i vy, co nemáte rádi ovocné zmrzlinové příchutě. Mamča, která je zastánce pouze krémových příchutí si i přidala 😉

Nechcete vyrábět švestkovou? Nemusíte. Nahraďte švestky jakýmkoliv jiným ovocem.

Vaše Dvě Holky z Kuchyně

Krémová švestková zmrzlina

Anezka
Výborná krémová zmrzlina, která nejen ochladí v teplých dnech, ale také Vám vytvoří blaho v puse. Máte rádi různé druhy zmrzliny nebo u Vás vede klasika, vanilková?
Cook Time 5 hours
Course Dezert
Servings 6 porcí

Ingredients
  

  • 420 g švestek
  • 100 ml vody
  • 70 g cukru
  • 2 ks badyánu
  • 2 ks skořice
  • 6 ks hřebíčku
  • špetku sušené pomerančové kůry
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 1 pl rumu

Instructions
 

  • Nejprve si vypeckujeme švestky a dáme je do středního hrnce.
  • Do hrnce se švestkami přidáme cukr, koření, vodu a přivedeme k varu. Švestky budou uvařené cca za 15 minut
  • Po uvaření necháme švestky zchladnout.
  • Z vychladlých švestek vyndáme koření a tyčovým mixérem rozmixujeme.
  • Poté přidáme rum, smetanu a vše hezky promícháme.
  • Nandáme do mističek nebo forem a dáme na 4 hodiny do mrazáku.
  • Když máme zmrzlinu ztuhlou, tak už jen stačí ochutnat a užít si to smyslné propojení chutí.
Keyword švestková, zmrzlina

+ There are no comments

Add yours

Recipe Rating