Žloutkové řezy
Warning: Undefined array key "ids" in /data/web/virtuals/287648/virtual/www/domains/dveholkyzkuchyne.cz/wp-content/plugins/essential-grid/public/essential-grid.class.php on line 6110
Warning: Undefined array key 0 in /data/web/virtuals/287648/virtual/www/domains/dveholkyzkuchyne.cz/wp-content/plugins/essential-grid/public/essential-grid.class.php on line 6114
Warning: Trying to access array offset on value of type null in /data/web/virtuals/287648/virtual/www/domains/dveholkyzkuchyne.cz/wp-content/plugins/essential-grid/public/essential-grid.class.php on line 6114
Jump to Recipe
Žloutkové řezy rozhodně řadíme k retro dezertům. Typická je pro ně vysoká žloutková náplň, která se v dnešní době hojně nahrazuje pudinkovou. Dlouho jsem na žloutkové řezy v cukrárně nenarazila, asi nejsou dostatečně trendy. To mě ale neodrazuje si je připravovat doma.
Původ žloutkových řezů se mi nepodařilo dohledat. Hlásí se totiž o něj hned několik evropských zemí. Každopádně jsou velmi podobné jak kremšnitu, kremeším, tak i francouzským mille feuille.
Já se od tradičního vzhledu odpoutala. Nepotrpím si na vysoké žloutkové náplni. Naopak mne chutná, když je všeho tak akorát – těsto, náplň, poleva – a vše se doplňuje. Navíc volím náplň pudinkovou – pudinkový krém od Dvou Holek z Kuchyně.
Jak říká moje mamka: JE TO ŽRANICE!
Vaše Dvě Holky z Kuchyně
Žloutkové řezy
Ingredients
Těsto
- 2 pláty listového těsta kupuji nejraději v Lidlu
Poleva
- marmeláda dávám jahodovou nebo domácí višnovou s kousky višní
- 100 g moučkového cukru
- 1 pl horké vody
- 2 pl citronové šťávy
- 1 pl rumu moje mamka dává JÁ NE
Instructions
- V předehřáté troubě na 200°C postupně upeče oba dva pláty listového těsta. Dobrý tip je pocákat pečící papír trochou studené vod, těsto potom lépe listuje. Před pečením pláty listového těsta propícháme vidličkou a pečeme cca 20minut.
- Krém si připravíme dle receptu Pudinkový krém.
- Na citronovou polevu utřeme prosátý moučkový cukr s horkou vodou, citronovou šťávou a popřípadě rumem – ten nedávám.
- Když máme vše připraveno, vezmeme jeden plát upečeného listového těsta. Potřeme ho krémem a překryjeme zbývajícím druhým plátem upečeného listového těsta. Ten potřeme na povrchu námi vybranou marmeládou.
- Dáme cca na 1 hodinu zatuhnout do lednice.
- Poté marmeládu polijeme citronovou polevou. Snažíme se pěkně rozetřít a dáme opět zatuhnout do lednice.
- Pokud bychom chtěli udělat ještě dekorativní cákance, uděláme si ještě jednu citronovu polevu a pomocí vidličky/lžíce vytvoříme cákance. Je potřeba tu polevu mít o maličko hustší.
+ There are no comments
Add yours