Go Back

Žloutkové řezy

Anežka
Retro dezert žloutkové řezy trošku jinak. Pudinkový krém, vyvážená chuť a jahůdková marmoška s citrónovým přelivem. Pojďme si dát kávičku a nohy hore.
Course Dezert

Ingredients
  

Těsto

  • 2 pláty listového těsta kupuji nejraději v Lidlu

Poleva

  • marmeláda dávám jahodovou nebo domácí višnovou s kousky višní
  • 100 g moučkového cukru
  • 1 pl horké vody
  • 2 pl citronové šťávy
  • 1 pl rumu moje mamka dává JÁ NE

Instructions
 

  • V předehřáté troubě na 200°C postupně upeče oba dva pláty listového těsta. Dobrý tip je pocákat pečící papír trochou studené vod, těsto potom lépe listuje. Před pečením pláty listového těsta propícháme vidličkou a pečeme cca 20minut.
  • Krém si připravíme dle receptu Pudinkový krém.
  • Na citronovou polevu utřeme prosátý moučkový cukr s horkou vodou, citronovou šťávou a popřípadě rumem - ten nedávám.
  • Když máme vše připraveno, vezmeme jeden plát upečeného listového těsta. Potřeme ho krémem a překryjeme zbývajícím druhým plátem upečeného listového těsta. Ten potřeme na povrchu námi vybranou marmeládou.
  • Dáme cca na 1 hodinu zatuhnout do lednice.
  • Poté marmeládu polijeme citronovou polevou. Snažíme se pěkně rozetřít a dáme opět zatuhnout do lednice.
  • Pokud bychom chtěli udělat ještě dekorativní cákance, uděláme si ještě jednu citronovu polevu a pomocí vidličky/lžíce vytvoříme cákance. Je potřeba tu polevu mít o maličko hustší.
Keyword dezert, pudinkový krém, řezy, žloutkové