Vaječňák
Milujete Vaječňák? A nevíte jaký recept je ten nejlepší? Tak vyzkoušejte tento vláčný a dokonalý Vaječňák, kterému doma říkáme tekuté cukroví.
Prep Time 15 minutes mins
Cook Time 35 minutes mins
- 2 plechovky kondenzovaného mléka
- 4 žloutky
- 1 vanilkový lusk
- 250 ml rumu
- 250 ml smetany ke šlehaní
Připravíme si vodní lázeň a přivedeme vodu k varu.
Do horního hrnce vlijeme žloutky, kondenzované mléko a mícháme, aby se nám neuvařily žloutky.
Dále přidáme vanilkový lusk, smetanu a zas promícháme.
Když se nám suroviny krásně propojí, tak přidáme rum. Dejte si ho podle chuti, já dala 250ml.
Takto hotový vaječňák nalijeme do předem vymytých lahví a necháme otevřené vychladnout. Po vychladnutí dáváme do ledničky.
Keyword kondenzované mléko, vaječńák, vanilka