Svatomartinské rohlíčky s povidly a mákem
Máte upečenou husu nebo kachnu a říkáte si jakou sladkou tečkou tuto slavnostní hostinu zakončit? Tak mám pro vás tip, Svatomartinské rohlíčky s povidly a mákem po kterých se jen zapráší.
Prep Time 1 hour hr 20 minutes mins
Cook Time 40 minutes mins
Course chuťovka, Dessert, Snídaně
- 200 g hladké mouky
- 100 g polohrubé mouky
- 250 g másla
- 200 g zakysané smetany
- 1 pl vanilkového cukru
- kůra z půlky citrónu
Vezmeme všechny suroviny, dáme je do robotu vytvoříme vláčné mazlavé těsto, které vytvarujeme do koule a zabalíme do potravinářské fólie.
Když máme těsto zabalené, tak ho na hodinu dáme do lednice.
Mezi tím si dáme předehřát troubu na 170°C a připravíme si dva plechy a vyložíme je pečícím papírem.
Po hodině těsto vyndáme z trouby a rozdělíme na čtyři díly.
Každý díl rozválíme do kolečka o průměru 20 cm a rozřízneme na osm stejných trojúhleníků.
Na připravené trojúhelníky dáváme povidla a mák a smotáváme od širší strany po špičku.
Když máme hotové takto hotové rohlíčky, tak je pomažeme žloutkem a vložíme na 40 minut do trouby.
Upečené rohlíčky poznáme tak, že jsou krásně zlaté.
Poté už jen necháme vychladnout a můžeme podávat na svátečně přichystanou tabuli.
Keyword rohlíčky s mákem, rohlíčky s povidly