Go Back

Šunkofleky od Anežky

Máte rádi šunkofleky? A chete si je trošku ozvláštnit? Tak si připravte tyto vláčné se smetanou, sýrem a muškátovým oříškem. A pozor pozor jsou velice návykové!!!
Prep Time 20 minutes
Cook Time 1 hour 15 minutes
Course hlavní chod, hlavní jídlo, oběd, večeře
Servings 1 pekáček

Ingredients
  

  • g vrtulek
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 250 g uzeného masa
  • 4 celá vajíčka
  • 80 g strouhaného sýra chedar, gouda
  • špetka muškátového oříšku

Instructions
 

  • Nejprve si vezmeme větší hrnec, dáme do něj vodu, 1 pl soli a přivedeme k varu.
  • Do vroucí vody přidáme vrtulky a necháme je vařit. Já je vařila al-dente, protože je ještě budeme péct.
  • Mezitím si vyndáme uzené maso, které nakrájíme na menší kostičky a na rozehřáté pánvi s tukem opečeme.
  • Než se nám vrtulky uvaří, dáme rozehřát troubu na 180°C a připravíme si pekáček, který vymažeme sádlem nebo olejem.
  • Uvařené vrtulky slijeme a vsypeme do připraveného pekáčku.
  • Do větší sklenice dáme vajíčka, přilijeme smetanu, osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek a vše promícháme.
  • Takto hotovou směs přidáme k vrtulkách, přidáme ještě strouhaný sýr a promícháme vše spolu tak, aby se nám vše propojilo.
  • Poté dáme šunkofleky do rozehřáté trouby a pečeme 40 minut na 180°C přikryté víkem nebo alobalem. Ke konci už jen na 5 - 10 minut odryjeme víko, aby se nám udělala kůrčička.
  • Tip: Servírovat můžete samotné s kyselou okurkou nebo i se salátkem.
Keyword chedar, smetana, šunkofleky, těstoviny, uzené maso, vajíčko