V menší misce si rozdrobíme droždí, přidáme vlažné mléko a na konec přidáme lžičku cukru a mouky.
Necháme na teplém místě vzejít kvásek.
Ve vetší míse smícháme mouku, cukr a sůl .
Poté přidáme k moučné směsi vajíčka, rozpuštěné máslo, kvásek a vypracujeme hladké nelepivé těsto.
Mísu s těstem přikryjeme utěrkou a necháme v teple a klidu 2 hodiny kynout.
Mezi tím si připravíme náplň a to tak, že všechny ingredince dáme do mističky a utřeme je.
Po vykynutí, těsto vyjmeme s misky a vyválíme na pomoučeném vále do obdelníku a pomažeme náplní.
Pomazané těsto smotáme do rolády a podélně v půlce rozřízneme na dvě půlky.
Poloviny otočíme řezem vzhůru a smotáme dohromady jako cop.
Poté vložíme do vymazané a vysypané formy a dáme kynout na 20 minut.
Mezi tím si předehřejeme troubu na 175°C.
Babku pečeme 40 minut dozlatova.
Po vyjmutí z trouby ještě teplou potřeme jaorovým sirupem. Dobrou chuť ❤️