Go Back

Skořicová babka s javorovým sirupem

Chcete ochutnat další pořádně skořicový dezert? Tak šupky do kuchyně a udělejte si tuto lahodnou kynutou dobrotu.
Prep Time 2 hours 15 minutes
Cook Time 40 minutes
Course Breakfast, Dessert, Snídaně, svačina
Servings 1 babka

Ingredients
  

  • 70 ml mléka
  • 21 g čerstvého droždí
  • 275 g hladké mouky
  • 55 g cukru krupice
  • 2 celá vejce
  • 75 g rozpuštěného másla vlažného
  • špetka soli

Skořicová náplň

  • 80 g másla
  • 75 g cukru krupice
  • 2 pl mleté skořice
  • špetka soli

Na potření

  • 2 pl javorového sirupu

Instructions
 

  • V menší misce si rozdrobíme droždí, přidáme vlažné mléko a na konec přidáme lžičku cukru a mouky.
  • Necháme na teplém místě vzejít kvásek.
  • Ve vetší míse smícháme mouku, cukr a sůl .
  • Poté přidáme k moučné směsi vajíčka, rozpuštěné máslo, kvásek a vypracujeme hladké nelepivé těsto.
  • Mísu s těstem přikryjeme utěrkou a necháme v teple a klidu 2 hodiny kynout.
  • Mezi tím si připravíme náplň a to tak, že všechny ingredince dáme do mističky a utřeme je.
  • Po vykynutí, těsto vyjmeme s misky a vyválíme na pomoučeném vále do obdelníku a pomažeme náplní.
  • Pomazané těsto smotáme do rolády a podélně v půlce rozřízneme na dvě půlky.
  • Poloviny otočíme řezem vzhůru a smotáme dohromady jako cop.
  • Poté vložíme do vymazané a vysypané formy a dáme kynout na 20 minut.
  • Mezi tím si předehřejeme troubu na 175°C.
  • Babku pečeme 40 minut dozlatova.
  • Po vyjmutí z trouby ještě teplou potřeme jaorovým sirupem. Dobrou chuť ❤️
Keyword javorový sirup, skořice, skořicová babka