Go Back

Pošírované vejce s avokádem

Už nevíte jak jinak připravit vajíčka? Děláte stále dokola míchaná vajíčka, ham and eggs a vajíčka natvrdo? Tak vyzkoušejte tento kulinářský výtvor. Neříkám, že je to sranda, ale když se pošírované vajíčko naučíte, tak budete mít ze sebe stejnou radost jako před lety já ze sebe.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 15 minutes
Course oběd, Snídaně, svačina, večeře
Servings 1 chlebík

Ingredients
  

  • 1 ks žitného chleba
  • 1/2 avokáda
  • 1/2 čl chilli
  • 1 celé vajíčko
  • 2 pl octa

Instructions
 

  • Nejprve si vezmeme středně velký hrnec do kterého nalijeme vodu asi tak do půlky.
  • Přidáme ocet a necháme vodu přivést k varu. Voda, ale nesmí vřít moc, jen tak malinko. Kdyby vřela hodně, mohla by nám potrhat vajíčko.
  • Když nám voda lehce vře, vezmeme vajíčko a vyklepneme ho do skleničky.
  • Poté vezmeme vařečku a uděláme vír, do kterého vlijeme vajíčko. Díky víru nám bílek obalí žloutek a vznikne nám takový bílý bochánek.
  • Necháme tam vajíčko vařit tak 3 minuty.
  • Mezi tím si vyndáme chlebík, rozpůlíme zralé avokádo, které vydlabeme a vidličkou rozetřeme na chlebík.
  • Hotové vajíčko vložíme opatrně na chlebík s avokádem a už ho jen opepříme a posypeme chilli.
  • Teď už je hotovo a můžeme jít papat. Dobrou chuť!
Keyword avokádo, chilli, chleba, pošírované vajíčko, vajíčko