Nejprve si připravíme robota s hákem a misku, která do něj pasuje.
Do připravené misky nasypeme mouku, sůl, rozdrobené droždí, cukr, vodu, vajíčko a vše necháme v robotu krásně vypracovat do hladkého a nelepivého těsta.
Robota necháme v klidu pracovat cca 25 minut. V případě že se nám těsto lepí na hák, tak občas robota zastavíme a těsto setřeme.
Když máme hotové nelepivé těsto zabalíme ho pořádně do potravinářské folie a necháme v pokojové teplotě kynout cca hodinu.
Po uběhnutí hodiny těsto vložíme do dvou igelitek a dáme přes noc do lednice.
Těsto máme v lednici a připravíme si máslo.
Máslo vyndáme z lednice a rozbalíme. Pod kostku másla si dáme větší kus potravinářské folie.
Necháme 250g másla na obalu a na delší stranu másla přiložíme podélně 150g zbývajících 150g másla (dohromady 400g) a napojímeho.
Máslo přikryjeme dalším větším kusem potravinářské folie a válečkem rovnoměrně rozválíme na čtverec o tloušťce 1/2-3/4 cm a vložíme do lednnice.
Druhý den vyndáme kynuté těsto z lednice, vymačkáme od bublin a vložíme na lehce podsypaný vál.
Těsto vyválíme do pravidelného čtverce, aby byl 1x větší než máslový čtverec a také aby nám šlo složit z těsta psaníčko.
Na střed rozváleného těsta položíme rozválené máslo (do kosočtverce) a rohy těsta pokládáme do prostřed, aby nám vzniklo psaníčko. Máslo musí být překryto těstem.
Vzniklé psaníčko otočíme spárami dolů a vyválíme do obdelníku cca 50 cm dlouhého. Poté přeložíme na trřetiny, obalíme folií a dáme do lednice na 40 minut.
Po uběhnutí času, vyndáme těsto z lednice a opět těsto vyválíme do obdelníku dlouhého 50 cm, přeložíme na třetiny, zabalíme folií a dáme na 40 minut do lednice. Dáváme si pozor, abychom zohlou hranu těsta měli po straně.
Těsto vyndáme z lednice a vyválíme pruh 70x40 cm, podélně ho přeřízneme a řežeme na trojúhelníčky. krátkou stěnu trojúhelníku nařízneme cca 2 cm a motáme rohlíky.
Dáme na plech, přikryjeme a necháme hodinu kynout na teplém místě.
Mezitím si dáme předehřát troubu na 200°C a po uběhnutí hodiny dáme péct na 25 minut.
Po upečení necháme croissanty lehce zchladnout a můžeme jíst samotné, nebo jako my si je ozvláštnit malinovým a mangovým krémem.