Go Back

Mangový krém

Anezka
Mango krém, naplňte si jím croissanty, zkuste dát do tartaletek, nebo přidat do koláčů/dortů.
Prep Time 40 minutes
Course krémy
Servings 1 kastrůlek

Ingredients
  

  • 100 g nakrájeného manga na kostičky
  • 3 pl vody
  • 250 g mascarpone
  • 1 čl šťávy z citrónu
  • 2 pl cukru krupice

Instructions
 

  • Nejprve si vezmeme kastrůlek, dáme do něj nakrájené mango, citrónovou šťávu, lehce podlijeme vodou a začneme na středním plameni zahřívat.
  • Když nám mango pustí vodu, přidáme cukr a necháme zlehka povařit.
  • Vznikne nám krásný rozvar, který necháme vychladnout. Pokud chceme jemný krém, tak mango můžeme rozmíchat tyčovým mixérem.
  • Do vychladlého mangového rozvaru přidáme mascarpone a promícháme. Já míchala ručním mixérem a krásně to vyšlehal.
  • Po vyšlehání dáme vychladit do lednice a poté můžeme plnit.
Keyword krém, mango