Mangový krém
Anezka
Mango krém, naplňte si jím croissanty, zkuste dát do tartaletek, nebo přidat do koláčů/dortů.
Prep Time 40 minutes mins
- 100 g nakrájeného manga na kostičky
- 3 pl vody
- 250 g mascarpone
- 1 čl šťávy z citrónu
- 2 pl cukru krupice
Nejprve si vezmeme kastrůlek, dáme do něj nakrájené mango, citrónovou šťávu, lehce podlijeme vodou a začneme na středním plameni zahřívat.
Když nám mango pustí vodu, přidáme cukr a necháme zlehka povařit.
Vznikne nám krásný rozvar, který necháme vychladnout. Pokud chceme jemný krém, tak mango můžeme rozmíchat tyčovým mixérem.
Do vychladlého mangového rozvaru přidáme mascarpone a promícháme. Já míchala ručním mixérem a krásně to vyšlehal.
Po vyšlehání dáme vychladit do lednice a poté můžeme plnit.