Lososový tataráček
Anežka
Lososový tataráček není tak známý, jako klasický tatarák z hovězího masa, ale každý má něco do sebe. Kdo chce zvolit lehčí variantu tataráčku a je milovníkem ryb, určitě nešlápne vedle. Příprava je oproti hovězímu tataráku jednodušší a rychlejší.
Prep Time 10 minutes mins
Cook Time 30 minutes mins
- 500 g lososa-filet
- 1 ks červená cibule
- 5 ks větších kapari
- 2 pl plnotučné hořčice
- šťáva z půlky citrónu
- sůl
- pepř
- 1 ks bagetky
Vyndáme si lososa na připravené prkénko a vezmeme si ostrý menší nůž.
Nožem začneme lososa škrábat, ale bez kůže. Kůži si můžeme před škrábáním sundat nebo jako já ji tam necháte a pak vyhodíte.
Když máme lososa hotového, vložíme ho do misky a přidáme nakrájenou červenou cibulku, kapari, hořčici a šťávu z půlky citrónu. Vše promícháme.
Takto promíchaný tataráček osolíme, opepříme dle chuti a necháme 20 minut odležet v lednici.
Odleželý tataráček namažeme na opečenou bagetku a můžeme podávat.
Keyword losos, lososový tataráček