Go Back

Lososový tataráček

Anežka
Lososový tataráček není tak známý, jako klasický tatarák z hovězího masa, ale každý má něco do sebe. Kdo chce zvolit lehčí variantu tataráčku a je milovníkem ryb, určitě nešlápne vedle. Příprava je oproti hovězímu tataráku jednodušší a rychlejší.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 30 minutes
Course hlavní chod

Ingredients
  

  • 500 g lososa-filet
  • 1 ks červená cibule
  • 5 ks větších kapari
  • 2 pl plnotučné hořčice
  • šťáva z půlky citrónu
  • sůl
  • pepř
  • 1 ks bagetky

Instructions
 

  • Vyndáme si lososa na připravené prkénko a vezmeme si ostrý menší nůž.
  • Nožem začneme lososa škrábat, ale bez kůže. Kůži si můžeme před škrábáním sundat nebo jako já ji tam necháte a pak vyhodíte.
  • Když máme lososa hotového, vložíme ho do misky a přidáme nakrájenou červenou cibulku, kapari, hořčici a šťávu z půlky citrónu. Vše promícháme.
  • Takto promíchaný tataráček osolíme, opepříme dle chuti a necháme 20 minut odležet v lednici. 
  • Odleželý tataráček namažeme na opečenou bagetku a můžeme podávat.
Keyword losos, lososový tataráček