Husa v šouletu
Zbyla vám ještě doma husa ze svatého Martina? Tak se nebojte, využití pro ní máme a to tento dokonalý recept Husa v šouletu.
Prep Time 1 hour hr
Cook Time 40 minutes mins
Course hlavní chod, hlavní jídlo, oběd, večeře
- 300 g masa z husy
- 1 vetší cibule
- 5 stroužků česneku
- 200 g krup
- 200 g cizrny
- 180 g hrachu
- 2 pl majoránky
- 1 pl drceného kmínu
- pepř
- sůl
Hrách a cizrnu si dáme každý zvlášť přes noc namočit.
Druhý den ráno vodu slijeme, dáme každou luštěninu do svého hrnce, dolijeme studenou vodou, osolíme a dáme vařit. Nejdéle se mi vařil hrách.
Mezi tím si obereme maso z husy a dáme si ho stranou.
Dále si nakrájíme najemno cibulku, česnek a v hluboké pánvi orestujeme na husím sádle.
Z uvařených luštěnin slijeme vodu, přidáme do pánvičky a lehce orestujeme.
Poté přidáme maso z husy, vše promícháme, přendáme do pekáčku a rychle zapečeme cca 10-15 minut.
Po upečení už můžeme servírovat samotně, nebo si můžeme přikrájet kyselou okurku nebo rajče.
Keyword cizrna, hrách kroupy, husa, husa v šouletu, kroupy, šoulet