Go Back

Hovězí na červeném víně s bramborovou kaší

Anezka
Nejlepší hovězí na červeném víně. Pokud chcete obšťastnit návštěvu, rodinu, nebo vaší drahou polovičku směle do toho. Zaručuji Vám, že toto jídlo zaboduje v každém případě.
Prep Time 30 minutes
Cook Time 3 hours
Course hlavní chod, hlavní jídlo, oběd, večeře
Servings 8 porcí

Ingredients
  

  • 2 kg hovězího masa z kýty
  • 750 ml červeného vína
  • 3 ks červené cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 170 g rajčatového protlaku
  • 3 ks střední mrkve
  • 80 ml olivového oleje
  • špetka muškátového oříšku
  • 2 ks bobkového listu
  • 1 snítkya tymiánu
  • 3 snítky petrželky
  • sůl
  • bílého pepře
  • 5 ks větších brambor
  • 50 g másla

Instructions
 

  • Nejprve si svážeme bylinky do snopku, nebo jako já je můžete dát do většího sítka na čaj. Opravdu vám to pak ulehčí práci s loveném koření nebo bylinek.
  • Maso vezmeme, omyjeme a nakrájíme na pravidelné kousky 3x3cm.
  • Dále rozehřejeme větší pánev na kterou vlijeme olej a zprudka maso opečeme ze všech stran. Jde nám o to, aby se maso zatáhlo a nepustilo šťávu.
  • Jakmile je maso orestované, tak ho zalijeme červeným vínem. Násůledně přidáme rajčatový protlak, nahrubo nakrájenou cibuli, neloupaný česnek a bylinky. česnek jsem dala také do většího sítka.
  • Pak už jen osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek a dáme zprudka vařit tak na 10 minut.
  • Poté hrnec přikryjeme pokličkou a necháme na mírném ohni vařit dvě a půl hodiny.
  • V polovině vaření k masu přidáme na větší kousky nakrájenou mrkev. Vzniklá omáčka musí být hladká a mazlavá.
  • Bramborová kaše
    Vezmeme brambory, omyjeme je, oloupeme a nakrájíme je na stejně velké kostičky.
    Vezmeme si hrnec, nalijeme do něj vlažnou vodu, osolíme dvěma špetkami soli a vložíme brambory.
    Brambory dáme vařit a vaříme do změknutí. Poté slijeme vodu, přidáme máslo a tyčovým mixérem rozmixujeme do hladka.
Keyword bramborová kaše, bylinky, červené víno, hovězí, omáčka