Hovězí na červeném víně s bramborovou kaší
Anezka
Nejlepší hovězí na červeném víně. Pokud chcete obšťastnit návštěvu, rodinu, nebo vaší drahou polovičku směle do toho. Zaručuji Vám, že toto jídlo zaboduje v každém případě.
Prep Time 30 minutes mins
Cook Time 3 hours hrs
Course hlavní chod, hlavní jídlo, oběd, večeře
- 2 kg hovězího masa z kýty
- 750 ml červeného vína
- 3 ks červené cibule
- 3 stroužky česneku
- 170 g rajčatového protlaku
- 3 ks střední mrkve
- 80 ml olivového oleje
- špetka muškátového oříšku
- 2 ks bobkového listu
- 1 snítkya tymiánu
- 3 snítky petrželky
- sůl
- bílého pepře
- 5 ks větších brambor
- 50 g másla
Nejprve si svážeme bylinky do snopku, nebo jako já je můžete dát do většího sítka na čaj. Opravdu vám to pak ulehčí práci s loveném koření nebo bylinek.
Maso vezmeme, omyjeme a nakrájíme na pravidelné kousky 3x3cm.
Dále rozehřejeme větší pánev na kterou vlijeme olej a zprudka maso opečeme ze všech stran. Jde nám o to, aby se maso zatáhlo a nepustilo šťávu.
Jakmile je maso orestované, tak ho zalijeme červeným vínem. Násůledně přidáme rajčatový protlak, nahrubo nakrájenou cibuli, neloupaný česnek a bylinky. česnek jsem dala také do většího sítka.
Pak už jen osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek a dáme zprudka vařit tak na 10 minut.
Poté hrnec přikryjeme pokličkou a necháme na mírném ohni vařit dvě a půl hodiny.
V polovině vaření k masu přidáme na větší kousky nakrájenou mrkev. Vzniklá omáčka musí být hladká a mazlavá.
Bramborová kašeVezmeme brambory, omyjeme je, oloupeme a nakrájíme je na stejně velké kostičky. Vezmeme si hrnec, nalijeme do něj vlažnou vodu, osolíme dvěma špetkami soli a vložíme brambory.Brambory dáme vařit a vaříme do změknutí. Poté slijeme vodu, přidáme máslo a tyčovým mixérem rozmixujeme do hladka.
Keyword bramborová kaše, bylinky, červené víno, hovězí, omáčka