Go Back

Halloweenská dobrota z listového těsta

Prep Time 20 minutes
Cook Time 15 minutes
Course Dezert, Snídaně, svačina
Servings 20 dýní

Ingredients
  

  • 2 ks listového těsta
  • marmeláda nebo čokoláda
  • 2 žloutky

Instructions
 

  • Nejprve si dáme předehřát troubu na 170°C a připravíme plech s pečícím papírem.
  • Poté vyndáme těsta z lednice a necháme je chvilku povolit.
  • Pak těsta rozvineme a pomocí vykrajovátka vykrojíme dýně.
  • Spodní část bude bez děr a horní těsto je na nás zda chceme mít celistvé nebo s obličejem.
  • Pokud chceme dýně s obličejem, tak pomocí nože uděláme pusu, nos a oči.
  • Na spodní těsto dáme marmeládu a druhým těstem přikryjeme a vidličkou upěchujeme kraje.
  • Takto připravené dýně dáme na připravený plech, pomažeme žloutkem a dáme na 15 minut na 170°C péct.
  • Po upečení vyndáme z trouby, necháme vychladnout a můžeme servírovat.
Keyword dýně, dýně z listového těsta, marmeláda