Nejprve si uděláme kvásek a to tak, že do menší mističky rozdrobíme čerstvé droždí, dáme lžičku cukru krupice a zalijeme trochou mléka a dáme do tepla na cca 15 min..
Do mísy si zatím prosejeme obě mouky, přidáme skořicový cukr, olej, zbylé mléko, dýňové pyré, špetku soli a vzniklý kvásek.
Vypracuje hladké a nelepivé těsto, které dáme na 20 minut do tepla pod utěrku kynout.
Mezi tím si připravíme skořicovo perníčkovou náplň.
Do mísy si dáme povolené a na kostičky nakrájeneé máslo, přidáme koření, cukr a vidličkou nebo metličkou utřeme. Tak aby se nám vše propojilo.
Když nám těsto krásně vykynulo, vyválíme z něj placku, kterou pomažeme máslovou náplní.
Těsto smotáme do rolády a nakrájíme na kolečka cca 4 cm široké.
Takto hotové šneky naskládáme do připravé formy vyložené pečícím papírem a necháme 15 minut kynout.
Mezi tím si dáme předehřát troubu na 170°C.
Ještě před tím než dáme šneky do trouby, tak je pomažeme vajíčkem.
Pečeme 25 - 30 minut na 170°C.
Než se nám šneci upečou, tak si uděláme polevu. Poleva je velice jednoduchá. Vše smícháme dohromady a metličkou vyšleháme.
Když upečené šneky vyndáme z trouby, tak ještě je teplé polijeme polevou.
A pak už jen zbývá, si na nich pořádně pochutnat :)