Nejprve si vezmeme dýni, omyjeme jí a vydrhneme kartáčkem od hlíny.
Poté dýni rozpůlíme, vydlabeme lžící vnitřek a nakrájíme jí na vetší kostičky.
Dále si připravíme středně velký hrnec, který dáme na plotnu a přilejeme 1 pl oleje.
Když se nám olej v hrnci rozehřeje, tak do hrnce přidáme najemno nakrájenou oloupanou cibulku a zlehka osmahneme.
K osmahlé cibulce přidáme nakrájenou dýni, lehce osmahneme a přilejeme vodu, tak aby byla dýně ponořená.
Dýni vaříme do změknutí, což trvá cca 20 - 30 minut.
Pokud máme dýni změklou, tak si vezmeme tyčový mixér a vše rozmixujeme.
Do takto hotové polévky přilejeme smetanu, ochutíme chilli, zázvorem, pepřem a solí.
Vše promícháme a můžeme servírovat. Dozdobit můžeme dýňovým olejem, dýňovými semínky nebo chilli.