- Nejprve si vezmeme dýni, omyjeme jí a vydrhneme kartáčkem od hlíny.  
- Poté dýni rozpůlíme, vydlabeme lžící vnitřek a nakrájíme jí na vetší kostičky. 
- Dále si připravíme středně velký hrnec, který dáme na plotnu a přilejeme 1 pl oleje.  
- Když se nám olej v hrnci rozehřeje, tak do hrnce přidáme najemno nakrájenou oloupanou cibulku a zlehka osmahneme. 
- K osmahlé cibulce přidáme nakrájenou dýni, lehce osmahneme a přilejeme vodu, tak aby byla dýně ponořená.  
- Dýni vaříme do změknutí, což trvá cca 20 - 30 minut. 
- Pokud máme dýni změklou, tak si vezmeme tyčový mixér a vše rozmixujeme. 
- Do takto hotové polévky přilejeme smetanu, ochutíme chilli, zázvorem, pepřem a solí.  
- Vše promícháme a můžeme servírovat. Dozdobit můžeme dýňovým olejem, dýňovými semínky nebo chilli.