Dáme si předehřát troubu na 170°C a připravíme si větší plech o rozměrech cca 46 x 38 cm, který vyložíme pečícím papírem.
Na připravený plech nasypeme ořechy, semínka a dáme péct do trouby na cca 12 minut. Ale hlídáme, aby se nám ořechy nespálily.
Když je směs na plechu dozlatova opečená, vyndáme z trouby a necháme vychladnout.
Mezitím si vezmeme větší mísu, do které nasypeme vločky, přidáme dýňové pyré a javorový sirup.
Dále přisypeme vychladlé ořechy, lněné semínko, skořici a perníčkové koření.
Vše promícháme tak, aby nám vznikla lehce mazlavá hmota, kterou vysypeme na připravený plech.
Směs rovnoměrně rozprostřeme cca do výšky 1,5 cm a dáme péct na 170°C 25 minut.
Po 25 minutách vyndáme plech z trouby a vařečkou granolu rozbijeme na větší kousky. Takové jaké je chceme mít na snídani v jogurtu a dáme opět péct.
Každých 10 minut promícháme. Jde nám o to, aby se granola úplně vysušila a byla křupavá, pozor ne spálená.
Když docílíme požadované křupavosti, tak granolu vyndáme z trouby a necháme vychladnout.Po vychladnutí můžeme konzumovat.
Co se týče skladování, do toho se pustíme až další den, kdy je granola zcela prosušená.