Dokonalá jahodová bublanina
Pravda, že klasická bublanina je s třešněmi nebo jahodami, ale nebála bych se experimentovat jako děda a dělat si to podle svých chutí a pocitů. Vařte, pečte, smažte, ale hlavně ať Vás to baví a chutná.
Prep Time 10 minutes mins
Cook Time 30 minutes mins
	
    	
		Course Dessert, Dezert, Snídaně
 
    
 
- 2 ks vejce
- 120 g másla
- 235 g krupicového cukru
- 260 g polohrubé mouky
- 250 ml smetany ke šlehání
- 1 ks vanilkového cukru
- 1 ks kypřící prášek
- 500 g jahod
- Troubu předehřejeme na 180°C a připravíme si plech, který vymažeme máslem a vysypeme moukou. 
- Ve větší míse smícháme mouku, cukr, vanilkový cukr a změklé máslo tak, aby nám vznikla drobenka. 
- Do většího hrnku odebereme drobenkové těsto a dáme si ho na stranu. 
- Bílky oddělíme od žloutků. Žloutky dáváme do misky s drobenkovým těstem. 
- Do těsta přidáme smetanu, kypřící prášek a vymícháme hladké těsto. 
- Bílky vyšleháme do tuha a zlehka přimícháme do těsta. 
- Hotové těsto nalijeme rovnoměrně na plech, poklademe jahodami a posypeme drobenkou v hrníčku. 
- Bublaninu dáme péct na 180°C 20 - 30 minut dozlatova. 
- Po upečení vyndáme bublaninu z trouby, necháme vychladnout, pocukrujeme a servírujeme.