Go Back

Dokonalá jahodová bublanina

Pravda, že klasická bublanina je s třešněmi nebo jahodami, ale nebála bych se experimentovat jako děda a dělat si to podle svých chutí a pocitů. Vařte, pečte, smažte, ale hlavně ať Vás to baví a chutná.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 30 minutes
Course Dessert, Dezert, Snídaně
Servings 1 plech

Ingredients
  

  • 2 ks vejce
  • 120 g másla
  • 235 g krupicového cukru
  • 260 g polohrubé mouky
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 1 ks vanilkového cukru
  • 1 ks kypřící prášek
  • 500 g jahod

Instructions
 

  • Troubu předehřejeme na 180°C a připravíme si plech, který vymažeme máslem a vysypeme moukou.
  • Ve větší míse smícháme mouku, cukr, vanilkový cukr a změklé máslo tak, aby nám vznikla drobenka.
  • Do většího hrnku odebereme drobenkové těsto a dáme si ho na stranu.
  • Bílky oddělíme od žloutků. Žloutky dáváme do misky s drobenkovým těstem.
  • Do těsta přidáme smetanu, kypřící prášek a vymícháme hladké těsto.
  • Bílky vyšleháme do tuha a zlehka přimícháme do těsta.
  • Hotové těsto nalijeme rovnoměrně na plech, poklademe jahodami a posypeme drobenkou v hrníčku.
  • Bublaninu dáme péct na 180°C 20 - 30 minut dozlatova.
  • Po upečení vyndáme bublaninu z trouby, necháme vychladnout, pocukrujeme a servírujeme.